Episoda startar med crossfit treningsøkt for å trimme vekk restane av eit vanleg sunnmørsk kakebord med rundt 70 kaker før sykkelturen startar. Mykje folk hadde møtt opp langs vegane frå Sykkylven til Hundeidvik for å sjå Olaug Bjørneset og programledar Andreas Wahl med gjengen i "Sykkelsommer".

Ordførar Stein Aampå  har ynskt dei velkomen på Festøya ferjekai og har lova servering av bacalao frå Bacalaofabrikken Stavset internatskule. Eli Anne Tvergrov skal ynskje velkomen der. Jens Arve Forbord er kjentmann inn Hjørundfjordstranda.

12.35 Dei har no kome til Brattheim

12.28 Skarbøen

xx.xx Øyra

12.50 Saltre

12.57 Klubbeneset

13.00 Stigane. Her vart eit lite stopp med påfyll av vatn og batteribyte.

13.12 Årsneset

13.21 - Ytre-Standal (Lisje-Standal). Stopp attmed Eli Anne Tvergrov. Fortel om Molaupsulykka.

13.41 Stavset Tid for stopp på Stavset internatskule og bacalao.

14.07 ankomst Store-Standal

Litt informasjon om Aalesunds Skiklubb sin aktivitet og om Standalrennet. Andreas Wahl og Olaug skiller lag. Andreas skal over til Trandal med "Ravn" frå Christian Gaard og Olaug Bjørneset skal på hesteskokasting på Standal. Harald Standal, norgesmester i hesteskokast fortel litt. Harald inviterar Olaug Bjørneset, Stein Aam og Eli Anne Tvergrov til hesteskokasting.

14.33 Øystein Storeide har frakta Andreas Wahl trygt over fjorden og kjem til Trandal og Christian Gaard. Andreas får prøve reia ("huska") og er imponert over både utsikta og den uforventa adrenalinen reia gir. Reia vart opprinnelig hengt opp til Linda Storeide då ho var første barnebarnet. Fotograf Michaela Potterbaum tok eit bilete som seinare gjorde at interessa auka.

Les meir her: Denne huska har blitt ein instagramsensasjon (NRK).

15.00 Ferja går frå Standal med resten av gjengen over til Trandal.

15.20 er det klart for ein sjelden fergetur frå Trandal til Leknes. Jens Arve Forbord fortel om området og fjella.

15.41 er ferja ved Leknes ferjekai.

15.58 Ankomst Urke og klargjering for kveldssending.

Her finn du omvisar / guide til Urke.


Sjå programmet her:

- Sykkelsommer Sykkylven - Urke - del 1 - Sykkylven - Hundeidvik/Festøy) - NRK

- Sykkelsommer Sykkylven - Urke - del 2 - Festøy - Urke) - NRK