Hingsteutstillinga for fjordhest på Nordfjordeid er en årlig festdag for fjordhestfolk frå inn og utland. Sjølv om ikkje været viste sin beste side så fekk tilreisende sjå fjordhester av høy kvalitet, der iblant Lille Ulrik som blei vist fram av Tirill A Alnes frå Skjåstaddalen.

Tirill og Lille Ulrik

Utstiller Tirill A Alnes ilag med fjordhesten Lille Ulrik etter å ha mottatt 2.pr sløyfe.

Fra 3. til 2. premie

For å kunne ha lov til å benytte en hingst i avl så må dei gjennom ein avlsgodkjenings prosses som hingsteutstillinga på Nordfjordeid er. Lille Ulrik ble kåra fyste gong i 2014 som 3 åring. Året etter gikk han gjennom utvidet bruksprøve og oppnådde 3. premie. Denne gongen ble han kalt til 3.gangs individbedømming, som er den siste og endelige avlsgodkjenning ein fjordhesthingst må gjennom. Og her oppnådde Lille Ulrik 2. premie og stod som nummer 3 i kvalitet.   

Fjordhest 5 Farger

5 farge variantene frå venter Gulblakk, Grå, Rødblakk, Ulsblakk og Brunblakk.

Sjelden farge 

Lille Ulrik kom til Jakobgarden i 2015 som den første og einaste avlsgodkjente hingst av den sjeldne Gulblakke fargen og passer godt inn i Jakobgardens avls filosofi om å ta vare på alle dei 5 godkjente farge variantene ( Brunblakk, Grå, Ulsblakk, Rødblakk og Gulblakk). 

Lille Ulrik

Tirill viser Lille Ulrik utom ringen til fotoglade fjordhest folk.  

Rimelig fornøyd

Tirill var rimelig fornøyd etter at Lille Ulrik oppnådde 2. premie og stod som nummer 3 i kvalitet. Da vi for 2 år siden var i Danmark å prøvde oss, gikk det ikkje so bra. Så da var dette ett godt plaster på såret.

Som 4 åringen så var det ikke mange som trodde at han skulle bli premiert, det var pappa som insisterte, han såg tydeligvis potensiale som vi andre ikke såg. 

Tirill og Ulrik full sprang

Lille Ulrik i fullt sprang modus med en fokusert Tirill i salen.

Folkehøgskule 

Tirill og Lille Ulrik tok ett år på folkehøgskulen i Nordfjordeid der dei gikk hestelinja. Dei var noke skeptisk til at eg skulle ha hingst med meg, men det gikk veldig greit. Vi lærte hverandre å kjenne og fikk prøve oss på litt av kvart.

Tirill og Ulrik på kvelds tur

Det ble mange koseturer i utmarka oppom folkehøgskulen. 

Slepp i Trøndelag

Det er mange som ønsker besøk av Lille Ulrik, så det blir slepp i Trøndelag i år. Tidligere så har han vært her i fylket, på Østlandet og en sommer i Danmark der det ble flere gulblakke avkom etter han. Neste år blir det her i fylket og 2021 kan det se ut til å bli utlandstur på Lille Ulrik.