Her er noen turforslag fra Bergen sentrum:

Fjellveien er meget populær for kortere turer, spesielt Søndagsturer. Hvis du er i Bergen sentrum kan du enten ta Fløybanen opp til Fjellveien (ca. halvveis til toppen) eller gå opp til Fjellveien via Skansen. I nord er blandt annet starten for Stoltzekleiven og i sør ligger Bellevue. Fjellveien er en ganske flat turløype.

Fløyen er meget populær både blandt byens befolkning og turister. Fløybanen går mellom Bergen sentrum og toppen av Fløyen. (Les mer om denne turen på denne bloggen.) I tillegg til en flott utsikt er det gode turmuligheter. På toppen av Fløyen finner du også en kiosk og en restaurant. Du kan få gratis kart over de forskjellige turløypene, dette anbefales hvis du er ukjent i byfjellene ettersom det er veldig mange stier og veier.

Vidden er en populær tur som tar 4-5 timer. Turen går mellom Fløyen og Ulriken. For denne turen bør du ha godt fottøy. Passer best for middels godt trente turgåere.