At det snør i oktober  er ikke uvanlig, men at man skulle sette historisk rekord er vel ikke vanlig. Og dette gjorde Markus Velsvik på 9 år da han drog i land en stor aure på 7 kg.

Markus med stor aure på 7 kg 2012

Markus 9 år drog i land stor aure på 7 kg. Og viser stolt fram stor auren, den var så tung at han må holde den i fanget.

Markus hadde mange og store planer for hva han skulle gjøre når han skulle på helge besøk hos mormor og morfar. En av tinga var å fiske i Raustadvatnet. For han visste at han alltid fikk fisk der når han var ute på sine fiske turer.

Markus og pus 

Når Markus kommer i land etter en fisketur er Han "Pus" på plass, og han vet godt hva man må gjøre for å få en fisk middagen i land....

Då han skulle drage opp garnet som ble satt ut dagen før han kom syntes han det var litt tungt å dra og fikk litt hjelp av han morfar. Markus kjente at det rykket og nappet noe voldsomt, og fikk beskjed om å drage sakte og forsiktig for det kunne hende at det var en stor fisk som hadde gått i garnet.

Kano fiske okt 2012

Full vinter i oktober er ingen hindring for en fisketur med kano.

Då Markus såg over kanten og ned i vannet ropte han ”Morfar, morfar ej ser en kjempe fiske hale…..”. Då måtte han være ekstra forsiktig  for det kunne hende den ikke satt så godt da garnet var mer beregna for små fisk. Men så såg man at stor auren hadde vaset seg flere ganger inn i garnet,  og da var det bare å løfte stor auren ombord. 

At det var ny rekord var morfar sikker på for Markus klarte ikke å løfte stor auren opp i kanoen en gang så stor og tung var den.

Markus grilling okt 2012

Det hører hjemme med grillfest etter en slik fiske fangst, men Markus liker best pølse som grillmat som alle andre 9 åringer flest. 

Da Markus kom i land tok det en stund å få den ut av garnet, og det viste seg at garnet var surret fast rundt under kjeven til auren.  Fra før har man opplevd at gran har blitt revet stor hull i, som etter all sannsynlighet stammer fra stor aure som har vært innom en tur.  

Aure 7 kg 2012

Stor Auren heng i vekta som les 7,00 kg.

For vel et år siden tangerte man aure rekorden på 4,2 kg, en rekord som har stått siden 70- tallet.  Men nå ble det virkelig en ny historisk rekord som kan bli vanskelig å slå.  Men det skulle være muligheter etter som dette var ei ho aure og normalt er hanen større hos auren. Så da skulle det fortsatt være muligheter for å sette nye rekorder i Raustavatnet igjen en gang i framtiden.