Eg har sidan tenkt litt tanken på at det hadde vore gøy å prøvd noko liknande, men skulle det være nokon vits måtte eg få med meg nokon som har gjort dette før og eg måtte samtidig ha både tid og økonomi til det. I august fikk eg tilbud om jobb offshore via ett vikarbyrå, og fikk samtidig vite at Andre (min andre kompis) hadde planer om å reise tilbake til Thailand i januar og trene i 3 mnd. Eg fikk meg nok en tur offshore i Oktober, og mista samtidig min faste stilling som sjukepleiar på Bergen Legevakt. Sidan eg no både hadde økonomi til det og ikkje hadde fast jobb lengre, var valget enkelt, vi bestemte oss å reise til Thailand og Patong Boxing Gym.

Emil

Emil Riise. Bildet er tatt ved bat cave, på turen til James Bond Island

 Thailand er på en måte kampsportens heimland. Og her er bokse gym overalt i både patong og landet ellers. Er forresten rett i nærleiken her dei har spelt inn serien som kommer på Viasat4 i slutten av februar: Norges Beste Fighter (der en av mine tidl. arbeidskamerater er med)

Eg har aldri prøvd nokon form for kampsport før (berre trent vekter) og var veldig nervøs før første trening. Eg fikk en trener som heiter Lan første veka, og han starta helt på skratch med enkelt teknikk trening, så det var ingen problem. Andre veka fikk eg ny trener og han skal eg ha heile resten av oppholdet, han heiter Luann. Kan veldig lite engelsk og det gikk 3-4 daga før eg forstod alle ordrane han gav. Alle trenerane her har lang erfaring fra Muay Thai og har gått mange kamper. Yngste treneren er 15 år og har allereide gått over 40 kampar. Ming (32år) som er sjefstrenaren har slutta å bokse aktivt, men har gått over 300 organiserte kampar.

Boksing

Trening av kampsport med erfaren trenar. Her terper Andre på sparke teknikk med sin trenar Noy.

Det er trening 1-1,5 time 2 gangar for dag. Vi trenar kl. 09 og kl. 18 lokal tid, men om det er noko vi skal, feks om eg vil sjå Liverpool kamp på tv en kveld, så kan eg berre snakke med trenaren min, så kan eg trene litt tidlegare. Det er trening 6 daga i veka og søndag er det kviledag. Om en har lyst å trene søndagen så kan ein det, trenerane har ikkje noko i mot litt ekstra cash. Utenom dei faste treningsøktene prøver vi å trene litt vekter, svømme litt og event. jogge. Vi betalte for heile oppholdet når vi kom hit, ca. 15500 norske eller 67 000 baht. Da er hotellrom og trening inkludert. Vi får også 2 liter vatn på døra kvar morgen, men mat må vi kjøpe utenom.

Treningsykt Trening
Her er det oppvarming, som oftast med hoppetau og uttøying På bildet blir det vist en av mange ulike teknikkar som en brukar i Muay Thai

Vi har no vore her i 6 veker, og skal være her i tilsammen 12. Vi var begge ganske dårlig i form når vi kom hit, og kondisjonen var bortimot fraværande. Treningane starta rolig med enkel gjennomgang av ulike teknikka som blir brukt i Muay Thai, og etterkvart som både kondisen og teknikken blir betre så øke også intensiteten. Eg har til no berre klart å fullføre ei heile veke, og det var første veka. Alle andre vekene har enten blitt avbrutt av ulike skader eller eg har tatt meg fri en dag for rett og slett ta meg inn igjen. Etter 6 veker har kondisjonen blitt ganske bra, og både eg og Andre har blitt både slankere og lettare.

215043_10150747704540302_177244455301_20208694_933 Trener-og-elev
5 av trenerane samla ilag med en ukjent "gjest". Her poserer Andre og Noy før trening.

Eg forstår at det er mange som helst vil bruke vinteren til å gå på ski og andre aktivitetar. Men å trene her er mulig heile året og både for kortare og lengre periodar. Enkelte er berre innom og trener ei økt, eller en dag, mens andre har vore her i alt fra 6 mnd til ett år. Alt er mulig. Patong Boksing Gym er angivelig den einaste bokse gymen i Thailand som tilbyr personlig trenar heile veien, dei fleste andre har gruppe treningar og ein må da betale ekstra for personlig trenar.

Phuket har også utrulig fin natur og det kostar nesten ingenting med en dagsutflukt til feks. James Bond Island (500 nkr. inkl. transport, lunsj og guide). En halvtime unna er det sjanse for å bedrive alle mulige aktivitetar, paintball, skyting, gocart og mykje meir. Det tar ca 5min med taxi/tuk tuk til Patong sentrum med både shopping senter, disco og alt mulig anna rart. 15 min å gå til Karon Beach, veldig fin og rolig sandstrand.

Vi har lagt opp til ett budsjett på turen på ca 30 - 40 000 nkr. Da lever en ganske så bra i 3 mnd

Om det er nokon som lurer på noko så er det berre å ta kontakt med u.t., gå inn på facebook sida til gymen der står all informasjon du måtte ønske, eller du kan kontakte Anita Bell via facebook (ho styrer alt og er ei veldig trivelig og rettferdig dame):

https://www.facebook.com/?ref=tn_tnmn#!/pages/Patong-Boxing-Gym-Training-Camp/177244455301

 

 

Mvh Emil Riise