Det har gått snart 40 år siden man kunne vise til en slik storaure og dette lover godt. Dette er den 7. storauren på over 3 kg som er tatt siden starten av Oktober. Og sportfiskerene kan vente seg et spendende fiske i Raustadvatnet i framtiden.

_DSC6908a

Kan si seg godt fornøyd med en slik en storaure på 4,17 kg., tatt den 11.11.11.

Tangering av Rekorden.

Jeg trudde jeg skulle slå rekorden for en uke siden da jeg fikk en, men den viste seg ikke å være mer enn 3,75 kg. Da jeg dro denne karen ut av vannet var jeg nesten sikker på at rekorden sto for fall. Han virket både feitere og noe lengre, men den gang ei. Bare 31 fattige gram manglet. Så rekorden på 4.2 kg. fra 70-tallet står forsatt ved lag, men det er like før......

_DSC6894ac

På 70 tallet hadde vi ikke digital vekt, så kanskje er dette likevel rekord......

Bruker krepseruse

Utfisking og endring av taktikk hjelper på størrelsen på fisken. Jeg ble noe undrenes på hvorfor man stortsett fikk bare hanrøyer i garna og ved isfiske, men etter å ha studert den mer, så oppdaget jeg at horøyene var noe mer rundere og feitere i formen, og dermed satte den seg ikke så lett fast i garna og desto mindre sultne om vinteren. Da beggynte jeg å sette ut krepseruser, og dette viste seg å ta langt flere horøyer (horøyene ligger langt lavere ned mot bunnen) enn hanrøye. Desto flere horøyer desto fære rogn / yngel og igjen fære og større fisk.

_DSC6839 Haustfiske i Raustadvatnet, Skjåstaddale

Katt og mus hører sammen, "men det gjør også katt og fisk" mjau Pusseline.

 _DSC6847

Fange fisk med krepseruse gir muligheten til opplæring og rekruttering av nye fiskere.

_DSC6848ab  _DSC6852ab

Pusseline har viss naturlig talent, det tok ikke lange tiden før den første ble tatt.