I fjor lagde vi plommelikør, sant å si gjorde jeg ingenting, men det er ikke poenget. Plommene ble lagt i sprit hovedsakelig på skikkelige sylteglass med pakninger og klemmelåser, men på grunn av overproduksjon måtte vi ta i bruk alternative lagringsglass. NesCafe glass for frysetørret kaffe (pulverkaffe) ble løsningen. Flere av sylteglassene gikk lekk etterhvert som trykket steg, mens NesCafe glassene besto testen med bravur.

En tur til Tranhulstind 14 august i år beviste at plommelikørtesten ikke bare var et heldig blaff. På toppen ligger nemlig en trimpost fra 2005 i nettopp et NesCafe glass. 13stk har notert seg her siden 2005 og selv om boka ikke var pakket inn i plast var den så tørr og uberørt av 6 vintre pluss andre våte årstider, dvs vår/sommer/høst at den like gjerne kunne ha ligget i en bankboks.

pan_tranhulbreen_b

Blåbreen(trandhulbreen) og Trandhulstind. NesCafe test 2 bestått.

Når en kommer over trimposter med få noteringer i forhold til hvor lenge de har ligget ute, er det naturlig at en blar litt i den får å se hvem som har vært der. Noe slikt gjør man ikke på for eksempel Melshornet, der det må byttes bok minst en gang i kvartalet. Etterhvert får trimpostene på sjelden besøkte topper mange år bak seg og dermed også et historisk sus mellom linjene.

Å sette opp postkasser, slik som Årsethornet akkurat er beæret med, vil være forbeholdt mindretallet av våre flotte fjell. Her er NesCafe glassene en glimrende substitutt, med sitt tykke glass og en solid kork som tetter bedre enn en dyr termos. De oransje notisbøkene til en drøy femmer passer perfekt for glasset og sammen med en blyant og en brødpose utgjør den en glimrende trimpost.

Onsdag 31 august var det finvær og en god anledning til å gjøre et godt dags arbeid. Et NesCafe espressoglass med trimbok var pakket i sekken. NesCafe Gull eller andre varianter takler brasene de også.

Skårakongen+042+copy

På vei opp Skårkongen (GPS måling 1472m). Foto:Knut Hustad

x_IGP9328b

Skårkongen får sin egen trimpost. Foto:Knut Hustad

_IGP9305b

Knut med resten av Kvistadkjerringene som kulisser. Skårasalen helt bak.

_IGP9332b

NesCafe glass, et fantastisk verktøy. Foto Knut Hustad

Håper andre følger opp og tar med seg en trimpost når de skal på topper en mistenker mangler det. Etter finanskrisen var det nok mange som måtte selge de dyre espressomaskinene sine så jeg vil tro tilgangen på NesCafe glass skulle være god for tiden.