Alle foto; Knut Hustad, Fred Somby

Denne varianten er ikke nevnt i skiboka til Hagen og Standal. En starter fra parkeringsplassen omtrent midtveis i slalomveien mellom Åmdalen og Krøvelseidet, der setreveien mot Krøvelssetra starter. Følg setreveien over ei lang strekke til den første svingen(høyresving). Her tar du av fra veien og går rett opp skogen. 150 meter med granskog først, så ypperlig skogsterreng. Her vil en se granskogbeltet til høyre for seg. Følg langs dette beltet til hesteryggen. Videre er det bare å følge manken(nordvestryggen) til toppen av hestehornet på 688m.

rute

Rutevalg sett fra Hestehornet 

Det er nokså bratt langs ryggen, over de magiske 30 gradene. Med gode feller klarer en akkurat å traversere med skiene på beina helt opp. Selv om det er bratt er det nok mindre utsatt her en mange andre plasser med samme bratthet (følger rygg, kupert, ingen samleplass for vindtransport snø).

Skogen er veldig åpen og fin for skikjøring og det kryr av knauser og småputer en kan leke seg med.

_IGP7209b

Fine forhold fra topp til bunn.

024b

028b

043b036b

Fordelen med denne ruta fremfor rute 3.7 i "Skiturer i Sunnmørsalpene" er for det første at en kutter lengden på turen. Denne ruta går kontant rett på. For det andre slipper en et langt dødstrekke tilbake til Krøvelseidet(Helgatun) der du i verste fall må på med fellene igjen. I ruta beskrevet over renner du helt ned til bilen. For det tredje er denne mye morsommere, bare se fjeset til karen under

_IGP7213b

Akkurat nå er nok ryggen litt avblåst, men den er absolutt verdt å huske på ved en senere anledning.