tre isfiskerer

Tre isfiske entusiaster nede på isen på Raustadvatnet i Sjåstaddalen, Bjørke

Ut på formiddagen dukket det opp tre fiske entusiaster på isen på Raustadvatnet. De hadde fått med seg at det var eventyrlig isfiske forhold via hjørundfjordportalen og ville prøve fiske lykken. Ingen hadde før hørt om Raustadvatnet, og at det skulle være slike gode fiskeforhold som dette.

Rune Leid storfangst         Storfangst?

 Rune Lied kan bare konstatere at denne fangsten rekker nok ikke til å bli kåra til årets Bondaling 2010.

Bondaling

Bondalingen Rune Lied en ivrig isfisker entusiast kan man vel trygt si han må være når man trosser kulden. Og tar turen inn til Skjåstaddalen og ned på det isbelagte Raustadvatnet for andre gang på kort tid. Nå er det vel kanskje ikke vanlig å kunne se en Bondaling på isen å fiske. Når man er vant til å se di i elva og på fjorden.

Tom Axel er godt kled                Is på fiskesen

Tom Axel Rotevatn fra Volda har kledd seg godt ettersom vanndråpene fryser før de rekker å renne av fiskesena 

Isfiske betyr kulde

Nå har det vært mer eller mindre sammenhengende kulde i 4 uker og den siste tiden under -10 grader.  Og isen har rukket å bygge seg opp til å bli 35 cm tykk. Bare orde isfiske betyr kulde og da gjelder det å kle seg godt visst man har tenk seg ned på isen å fiske. Når gradestokken viser -13 er det også viktig å ha godt fottøy på seg der man står på isen. 

Erlend borer hull i isen  Tungt, men det varmer.

Erlend Vartdal bosatt i Volda prøver å få hull på stålisen som har lagt se på vatnet

Kjærkommen varme

Når det er slike kuldeforhold som det har vært den siste tiden har isen blitt som stål. Og det har gitt noen utfordringer med å få boret hull i den harde isen. Men til gjengjeld har den gikk kjærkommen varme til den ellers så kalde tilværelsen som slikt fiske kan gi. Bare det at fisken biter ofte og godt gjør kulde til varme.

 Frosen fisk

Det tar ikke lang tid før fangsten er innfryst, og er vel dette som kalles "isfisk....e"

Tom trekker fisk ut av ishullet

"Han biter godt fisken her" konstaterer Tom Axel Rotevatn i det han trekker opp den tredje røya på kort tid. 

300 kg røye

Fiske og fangst i Raustadvatnet har siden september gitt i over kant av 300 kg med røye hittil for en fisker. Så her er det nok rikelig å ta av for de fleste, om de tar seg tida til å fiske vel å merke.

Rune og Erlends fangst

Rune Lied og Erlend Vartdal med dagens fangst.

Manndomsprøve

Etter dagens fangst sa Erlend Vartdal ”Eg føler meg mer som en mann no” dagen før ble det null fangst for Erlends del. Undertegnede med mange andre viste no ikke at isfiske var å se på som en manndomsprøve. Da er det vel bare rett og rimelig for damene og komme å bevise det motsatte.

tre isfiskerer med fjell i bakgrunnen  

 De tre isfiskerne Rune, Tom og Erlend lika seg godt på isen på Raustadvatnet, og oppfordrer andre å benytte sjansen nå som det byr seg.