Svenne og Fagbrev tildeling.

Tradisjonen tro ble det i år også avholdt offisiell høytidlig seremoniell overrekkelse av Svenne og fagbrev til alle som hadde avlagt og bestått svenne og fagprøven i sine respektive fag.

_DSC2258b  _DSC2260a

Her blir kisten med brevene bært i til sermonimesteren.

Det ble utdelt 22 svennebrev i 10 ulike fag og 100 fagbrev i 33 ulike fag deriblant hestefaget.

_DSC2253a

Weronica mottar fagbrevet som eneste representant for hestefaget.  

Yngste i landet.

11.august var Weronica landes yngste fagprøve kandidat som 19 åring. Fagprøven gikk over 3 dager og dekket 9 hovedtema innen hestefaget. I slutten av siste prøvedag fikk ho beskjed fra sensor om at ho kunne gå med oppreist hode og at lærling tiden var over, og var å anse som fagarbeider.

_DSC2261a

 

 

 

 

 

Weronica med sitt synlige bevis sammen med sermonimesteren

 

 

 

 

Men ho rakk å bli 20 år rett før den offisielle overrekkelsen fant sted, men likevel yngst.

Veien til fagbrevet.

Etter at Weronica sluttet tiende skoleår ved Austefjord skule gikk turen til landbruksskulen ved Gjermundnes videregåandeskule. Der gikk ho naturbruk med hest som fordjupningsfag og VK1 hestfag.

Der etter forsatte hun turen til Onkels Gård i Gjøvik som lærling i hestefaget i 2 år. Som tilslutt førte henne til fagbrevet.  

Krasjet med NM.

Da årets NM i fjordhest gikk av stabelen på hjemmebane i Ørsta var Weronica satt opp for å avlegge fagprøven. Noe som ho da syntes var ”litt dårlig gjort” som hun selv sa. I og med ho hadde som et av målene hennes i år å delta med sin egen hest på hjemmebane.  Få dager før hu skulle opp fikk ho melding om at prøven ble utsatt til etter fellesferien på grunn av NM. Men da var toget gått for hennes del.

_DSC2241a

Shettis ponni "Cajsa" er ei av di mange ponniene og hestene som Weronica trener i løpet av uken.

Framtiden

Weronica fikk seg full stilling som stall/miljøarbeider ved Onkels Gård i Gjøvik som tar i mot vanskelig stilte barn og ungdommer for avlastning. Der hun har daglig ansvar for stallen vedr. hestene, samt at ho rir inn og trener 2-4 hester om dagen. Ett par helger i måneden samt noen ettermiddager / kvelder og i ferier jobber hun også med å aktivisere barn og ungdommer vedr. stall og rideaktiviteter.

_DSC2232a

Weronica og Røder lengter hjem til den ville naturen og fjellene, der di kan leke seg.

Hjemlengsel

Hjemlengselen er såpass stor at Weronica planlegger å komme hjem til neste sommer å jobbe videre med interessen og faget sitt.  ”Jeg savner alle di flotte rideturene i den storslåtte fjellnaturen” og så legger hun til ”Så saver jeg mamma, pappa og søstrene mine”.