Isfiske 26.nov 2010

Enkelte drømmer om å fiske der de sitter i sofaen, mens andre gjør det.

At man skulle kunne oppleve å starte isfiske sesongen så tidlig kan man trygt si ikke er hverdagskost. Da må man bare gripe sjansen å blåse støv av isfiske utstyret å ta sofaen med seg ut å fiske litt. Istedenfor å ligge inne på sofaen foran vedovnen å se på tv om fisking.

Islokk over raustadvatnet

Kulda klarte omsider å legge et islokk over Raustadvatnet

2-3 cm i døgnet

Etter 3 uker med – garder klarte isen å legge sitt lokk over Raustadvatnet.  Men det måtte en uke til før den ble tykk og trygg nok så folk i dalen kunne ha glede av den der den ligger klar og fin. Da islokket hadde lagt seg voks den 2-3 cm i døgnet og er nå kommet opp i 25 cm i tykkelse.

Isboring Hemmelig agn

Ikke alle Hemmeligheter er like lett å holde på for en fisker.

Hemmelige agn og fiskeplass

Man kan ikke bare gå i hagen å sette spaden i jorda etter mark fortiden, så da må man benytte alternativt agn for å lokke fisken på kroken. Men som fiskere flest er dette en hemmelighet som en fisker helst ikke gir fra seg uten videre. Men fiskeplassen blir det nok vanskeligere å holde hemmelig etter som sporene ikke er så lett å skjule.    

Dagensfangs isfiske

Ikke noe å si på dagens fangst etter 1,5 time.

Rimelig fersk fisk.

Kjøper man helårs fiskekort ( kr.150,-) blir det rimelig fersk fisk, når man kan fiske året rundt som her i Raustadvatnet. Man kan også få kjøpt seg et dagskort ( kr. 30,-) det blir også billig når man kan få opp til 5 kg røye ( kr.6,- pr.kg ) i løpet en 1,5 time visst man vet om alle hemmelighetene.

Varm drikke høre med

Varm drikke er vel ikke noe hemmelighet når enn er på isfiske. 

Kaldt og Eventyrlig

Når gradestokken kryper ned å viser -12 må man kle seg godt. Når fisken biter godt glemmer man fort at det er kaldt. Eventyrlig fangst kan man nok si når man haler opp den ene fisken etter den andre og sitter igjen med 5 kg fisk i løpet av en god time. Det var i overkant av hva man kunne forvente.