Redningsselskapet har gjennom hele året høgt fokus på forebyggande virksomheit. Hovedmålgruppa for dette arbeidet er born og ungdom, og det gjennomførast ein rekke aktivitetar retta mot denne målgruppa.

Bertil Holen sjøvett-og opplæringsansvarleg
Bertil Holen

5-7.november skal Redningsselskapet  arrangere helgakurs i båtførerprøven i Ørsta, og er veldig spent på responsen. Vi har hatt en del telefonar fra regionen som etterlyser kurs, - seier Bertil Holen, som er den lokale sjøvett- og opplæringsansvarleg i redningselskapet.

Fra 1. mai 2010 er det innført obligatorisk båtførerbevis for alle som er født etter 01.01.80 og som skal føre fritidsbåt over 8 meter og/eller har 25 hk eller meir.

Båtførerprøven er ein teoretisk prøve som er meint å gi kunnskap om å ferdast sikkert og hensynsfullt i fritidsbåt. Kurset gir alle eit godt teoretisk grunnlag for å føre fritidsbåtar på inntil 15 meter- seier Holen.

 Dette gjelder mange i Ørsta/Volda-området. Holen håper alle kan være behjelpelig med å informere om kurset ved å skrive ut og henge opp vedlagt informasjon på skulane og småbåthamnene, eventuelt kopiere opp og dele ut til elevar og medlemmar.

 Ta gjerne kontakt for meir info, eventuelt tettere samarbeid. Vi kan arrangere kurs i båtførerprøven for skular, foreninger og andre- seier Holen.

 

Påmelding innan 1.november

 

Kurs

i

Båtførarprøven

 

Når:          Helgakurs 5-7.november 2010

                  Fredag: kl.17-21

                            Laurdag: kl.09-17

                            Søndag: kl.09-17 – inklusiv eksamen

Hvor:       Ørsta Opplæringssenter

                  Ripateigane 6 / ”Holmane”

Pris:         Kr.1800,- (1600,- for medlemmar i NSSR)

Inklusiv lærebok og materiell. Eksamensavgift i tillegg…

 

Påmelding innan 1.november:

Bertil Holen – bertil.holen@nssr.no

Tlf. 41 46 04 04