Turdag 31.05.2010      

Alle foto: Trond Haugland, Fred Somby

Med sekken full av klatreutstyr, ski og skosko ble det en tung marsj opp til Molladalen. Vi kom oss helt opp til Storevatnet nesten uten å være i kontakt med snø på tørr og fin sti. Ski på beina er upraktisk opp slike renner og vi beholdt fjellskoene på helt til nedkjøringa.

Vris hodet 90 grader venstre idet en kommer til den første fliken av Storevatnet, så ser man rett oppover Gubberenna, som ligger rett nord for Jønshornrenna. I dag var det likevel ikke så lett, tåka ga kort sikt.

T4

Renna omsluttes av høye pinakler fra første stund.

pan gubberenna b

Spektakulære omgivelser

Med "Sunnmøre mest spektakulære renne" tenker jeg ikke på hvor vanskelig den er å kjøre, lengde eller bratthet. Det er omgivelsene som gjør denne renna til en stor opplevelse. Pinakler i diverse former omkranser renna fra start til slutt.

Fra Molladalsboka:

"Naturen her inne kjem best til sin rett når skoddedottane leikar seg mellom pinaklane og fremhever formasjonar en elles ikkje ser. Sjølv ein gammal Molladalstravar kan bli ståande som fjetra, når skodda leikande letter litt etter litt."

Alt lå til rette for en slik dag i dag. Tåka lå lavt fra morgenen av men det var lovet godvær utover dagen. Men selv om det klarnet opp i Ørsta/Volda med knallblå himmel, holdt tåka stand i Molladalen. I korte blaff var tåka noe lettere, og avslørte litt av de ville omgivelsene.

T2

En artig sak i Nordsida av renna.

Planen vår var å gå opp renna og klatre Molladalsgubben. Gubben ligger litt nedenfor toppen av renna og da vi kom til dette punktet var sikten oppover så dårlig at vi trodde vi var på rett plass. GPS'n hadde konket på ca 1000moh så ingen hjelp å hente der. Selv om dette ikke er Molladalsgubben(bildet under) ligner den iallfall på en gubbe.

_IGP6110b

En lavpanna versjon av statuene på Påskeøya

Vi klatret denne istedet. Molldalsgubben får vente til en annen gang. Det ble uansett luftig på toppen.

_IGP6107bT3

På toppen lettet det akkurat nok til at vi kunne se slutten av renna. Ikke så veldig langt igjen, men nå hadde vi det travelt med å komme oss hjem. Gubberenna har godt med snø og de øverste 10-15cm med slusj på fast underlag ga fine kjøreforhold. Helninga ligger stort sett rundt 35-40 grader.

T1

_IGP6115b

_IGP6116b

Trond spyttes ut i enden av korridoren.