Etter fire år som student på mediefag ved Høgskulen i Volda er tiden kommet til at jeg skal lage en eksamensfilm i form av en dokumentarfilm. Fordi jeg i løpet av disse årene har blitt godt kjent med lokalmiljøet vet jeg at jeg ikke trenger å reise langt for å finne interessante og nevneverdige fortellinger. Grunnen til at jeg ønsker å lage en dokumentarfilm om Riseulykka er at det er en historie som rammet et helt lokalsamfunn. Et lokalsamfunn som jeg etter hvert har blitt svært glad i. Jeg ønsker å formidle en helhetlig historie om hva som skjedde den skjebnesvangre dagen i 1968 først og fremst fordi det er mange sterke historier knytta til hendinga, men også for å gi noe tilbake for alle de fine naturopplevelsene jeg har hatt i Sunnmørsfjella. Filmen ønsker jeg skal kunne være en del av Ørsta kommune sitt arkiv for alle etterkommere med spørsmål knytta til sine forfedre og fortida. Prosjektet skal være ferdig i slutten av mai og håper da å få vist filmen til folket på Sæbø og i Bondalen etter dette.

 

I denne sammenhengen er jeg derfor på utkikk etter bilder og film fra Rise både fra tiden før og etter ulykka. Gjerne bilder som illustrerer enten livet på Rise, altså hvordan det var å bo på Rise, men også bilder som illustrerer ødeleggelsene som fonna resulterte i.

 

Har du film eller bilder fra 1950-60 tallet?

 

Ta gjerne kontakt når som helst på tlf: 99 60 93 85, eller på E-post: whildem@hotmail.com