Turdag 15 feb

Starten gikk ved brua i Grøndalen. Her er det kjørt glimrende langrennstrase langs Grøndalsvatnet og i sløyfer innenfor. 3 diagonalspor er nok til å arrangere verdenscupsprint. Med mitt utstyr er det nå uansett dødterreng i ca 15 minutter til jeg er forbi Grøndalsvatnet og starter oppover mot Bygdaskaret.

DSC09095b

Jeg starter fra bilen halv tolv og temperaturen er -7C. Her kan en nok klare seg med blå smurning, kanskje til og med grønn.

rute

Rute til topp 1389m(målt med gps). Eidskyrkja høyeste punkt til venstre.

DSC09098b

Bygdaskaret i nydelig vintervær.

DSC09100b

Bygdaskaret mot nord. Får ta en enkel quiz her. Hva heter fjellet som stikker opp i midten?

I dag gikk jeg i trugespor helt til topps. 3-4 stykker, antagelig snowboardere, hadde trakket seg hele veien til Eidskyrkja. De har mest sannsynlig kjørt ned til fjorden via Skinnviksetra. Fin nedkjøring det, og  lengere enn sørøstsida som blir på ca 1000 høydemeter. Jeg så ingen grunn til å gå i mere dødterreng enn kvarteret i langrennsløypa helt i starten og kuttet derfor den store sletta bort til Eidskyrkja.

DSC09103b

Fra topp 1389m over deler av platået bort til Volda kommunes høyeste punkt, Eidskyrkja-1482m.

Pan eidskyrkjeplatået

Mange kjente fjell i panorama mot Ørstahalvøya

DSC09101b

Store fjellsider. Sunndalsnipa i bakgrunnen.

Nedkjøringa ble knallbra. Svære flater å boltre seg på i perfekt helning. Føret var kort fortalt upåklagelig.

Nå vil jeg ikke lure folk på tur, men nevner likevel at det er 4 gode alternativer med parkering ved den nevnte brua. 3 av disse alternativene har ferdigtrakka spor opp. 1. Sunndalsnipa (spor) 2.Eidskyrkja (spor selvsagt) 3.Hattemakeren(ikke spor) 4. Kvitegga(spor)

Jeg skal iallefall handle inn mere kvikklunsj til i morra..