Den gamle tradisjonen ved å teikne episodar eller slysner som har fått litt merksemd gjennom året, er fortsatt i hevd. Føremålet er å samle folk, i det gamleåret runder av og går inn i det nye året. Dette har vore populært, og vi i Portalen skal ikkje gripe inn og offentleggjere dei gode teikningane dagen etter, slik at folk sit heime og ikkje møter opp. I år var teikningane svært gode, med treffande tekstar og vi lager eit lite utdrag av kvelden.

IMGP6399_1 IMGP6401_1
Kl.002 er folk på plass Ekstrabuss er oppsett frå Grendahuset med folk som vil ha med plakatane så ferske som råd.

 

IMGP6409_1

Mellom 100 og 200 personar hadde teke turen til Sæbø for å sjå plakatar og å helse på folk denne nyttårskvelden. Her var unge og gamle og plakatane og tekstane var i år av høg standar og traff godt. Enkelte vil nok kanskje meine enkelte plakakatar traff for godt, men vi trur ikkje at plakatnemnda behøver å gå i dekning dei neste dagane i det nye året.

IMGP6410_1 IMGP6413_1
Om det er plakatar eller anna som vert diskutert er nok ikkje godt å seie. Mange av plakatane måtte ein ha hjelp med for å få tak i innhaldet, men med mange hjelparar rundt seg vart dei fleste oppklara.

 

IMGP6428_1

Etter ein times tid var det råd å få eit oversiktsbilde.

IMGP6418_1

Eit utdrag av plakatane der skjebneåret  2009 vart for Hjørundfjorden samanlikna med Svartedauden i 1349. Hjørundfjordportalen vart også heidra med ei hending frå ein hektisk diskusjon og ein annan plakat viser den uheldige jultrekomiteen frå julefesten 3.dag på Grendahuset, som kom i skade å felle treét på feil side av eigedomsgrensa, men etter at nemnda hadde lagt seg flat og ein lokal meglar kom inn, vart det semje og alt enda godt.

IMGP6420_1 IMGP6405_1
Vår nye organist har fått
sin eigen plakat.
Og sjølvsagt det nye året var feira med fyrverkeri.