Turdag 10. Oktober

Klikk på fotoene for stor versjon.

Etter  å ha vært på Fri flyts film tour i Volda i går var motivasjonen på topp. Blå himmel for første gang på ca en måned skadet heller ikke. Odd Erik Hovden, Ronny Haugen og undertegnede kjørte opp Frølandsdalen og fulgte stien oppover Bjønnadalen.  Skiene fikk plass der de hører hjemme i ca 500 meter høyde. Mål: Søre Grøtdalstind.

_IGP5430b

Turen oppover ble bare flottere og flottere, omtrent proporsjonalt med tykkelsen på det hvite underlaget. Snøen var tørr og fin hele veien opp.

_IGP5432b

Utsikt innover Kvistaddalen. Skårasalen var nok en lettere anmasj(og retur!!) i dag

_IGP5437b

_IGP5444b

Litt strekk i laget

_IGP5448b

Odd Erik på vei mot Himmelporten, som følgelig har fått navnet sitt fra synet igjennom, i dette tilfellet, Odd Eriks øyne.

Jeg føler meg utrolig priviligert over å kunne gå slike turer så tidlig som første halvdel i oktober. Det er rett og slett helt gull! Sunnmørsalpene er sjelden så vakre på denne tiden av året. Dalene er grønne og fjellene har fått på finstasen. Selv sommerfolket må innrømme at fjellene tar seg bedre ut i vinterdrakt. Jeg legger fram noen bevis på påstanden under..

_IGP5455b

Søre Grøtdalstind, 1334moh.

_IGP5450b

De to mest markante toppene: Saudehornet(venstre) og Vassdalstinden.

_IGP5449b

Midtre- og Nordre Grøtdalstind foran Kongen (Kolåstinden)

_IGP5453b

Slogen og Smørskredtindane midt i bildet. Et heller velkjent motiv, dette..

Er det noe finanskrisa har lært oss er det at ingen trær vokser inn i himmelen. Ting som går opp må komme ned igjen, så også vi. Nedturen ble en solid opptur, iallefall til det var slutt på skikjøringa. Den siste traskinga til fots ned skogen kunne vi vært foruten, men slike opplevelser skal heller ikke komme gratis.

DSC_0487b

Himmelporten fra rette vinkelen. Staven viste 60-70cm tørrsnø. (Foto: Odd Erik Hovden)

DSC_0489b

(Foto: Odd Erik Hovden)

_IGP5461b

DSC_0498b

(Foto: Odd Erik Hovden)

_IGP5467b

_IGP5470b

_IGP5472b

_IGP5473b

Takk for turen!