Den 1-5 juli gikk Fjordhest NM av stabel på Mo i Jølster, Weronica Elise Alnes fra Skjåstaddalen debuterte på sitt første Fjordhest NM. Det var 112 fjordinger og 116 deltakere deltok i årets NM.

P7020512

Weronica og Åsteig Lunna klar for å delta i dressur klasse LC 2

Weronica var kjempefornøyd med hennes først debut  ” Det gikk over all forventning , jeg hadde ikke trodd at jeg skulle prestere så godt som jeg gjorde med den hesten jeg deltok med” og hun legger til ”Åsteig Lunna er jo ikke noe lett hest å ha med å gjør heller da”

NM 80 cm sprang

Weronica og Lunna på vei over 80 cm hinder nr7 der  feil og still som gjelder.

GA MER SMAK

Tydelig ga dette mer smak, ” Det var kjempe gøy å kunne få lov til delta på et slikt stort stevne, jeg har lært en hel del den tiden jeg var her.”

P7020526  P7040535

Varme og lange dager fortjener både heste og folk en bade tur mellom øktene.

Kunne du tekt deg å delta flere ganger?

” Ja, men da skal jeg delta med min egen hest, yndlingen min Røder, han tror jeg vil ha gjort det bra på et slikt stevne”

P7040532

Feltritt er igang men Weronica måtte være tilskuer denne gangen.

OPP OG NED TURER

Det var ikke bare oppturer Weronica opplevde hun var nede i kjelleren også en tur. Den klassen (knøttecup) som hun virkelig gledet seg til ble hun eliminert fra etter at Lunna fant ut at ho skulle hoppe ut av sprang banen. Da fikk hun ikke delta på feltritt delen. Men til gjengjeld var hun ikke den eneste som gikk ut, ho delte det med 10 andre håpefulle deltagere. Oppturen var at ho fikk seg NM sløyfe for feilfri omgang i den en klassen hun deltok i.

Feilfri omgang

Weronica fikk sin første NM sløyfe.

P7050639

Her har vi de eneste to mannlige rytterne som deltok på Fjordhest NM.

TIL INSPIRASJON FOR ANDRE

Etter at Weronica har deltatt har det ført til inspirasjon for andre til å gjøre det same. Søstrene  Tirill og Thomasine synes hun har vert kjempe tøff, bare med å delta på stevne med så mange gode deltagere som det var. Og skal hjem å trene for å bli så god at di også kan delta en gang.

P7080500

Thomasine V Alnes med Hedvig , Tirill A Alnes med Gløgg og Synne Larsen Med Balder fra Florø, har startet trener for fremtidig NM deltagelse.

FLERE LOKALE TOPP PRESTASJONER

Det var flere lokale deltagere fra Volda og Ørsta om hevdet seg i toppen i di ulike klassene.  Anita Marie Brekke fra Ørsta tok en 1 og 2 plass i klasser for kjøring. Elisabeth Bratteberg fra Ørsta tok en 1 og 3 plass i klasse kjøring og sprang. Liv Jorunn Nyhagen fra Volda tok to 1 plasser en i dressur og en i kjøring. Weronica synes med mange andre at det var synd at fjor årets NM vinner ikke fikk anledning til å forsvare NM tittelen fra i fjor.  

P7050636  P7050634

Vogn som benyttes i Fjorhest rallykjøring løpet (Maradon kjøring) er utstyrt med kartleser og stoppe klokker.

P7050627

Som på bil så har dagens hestevogner skivebremse systemer montert. 

P7050629

Hvem har sakt at man ikk kan pynte rallyvogna litt med sommer blomster.