Starten gikk fra enden av veien i Rognestøyldalen langs stien på venstre siden av vannet og videre mot Bondalsbakken.

Jeg var som antydet veldig spent idet jeg kom fram til renna, for jeg visste ikke hvordan det så ut lenger opp, men selv i bunnen av renna var det umulig å se hvordan det kom til å bli. Da jeg passerte første brekket mot venstre tenkte jeg veien lå åpen, men neida..

_IGP5194b

Første svingen i renna passert, med fri sikt til neste sving.

_IGP5196b

Sikt nedover fra samme punkt som bildet over.

_IGP5201b

Litt lenger opp, herfra ser jeg at renna holder fin stand helt til topps.

_IGP5198b

Øverste del! Tøffe omgivelser med bratte fjellsider omkranser renna

_IGP5214b

Bildet fra den lille toppskavlen. Ble bra med høydemeter. Renna holdt helt ned til sletta.

_IGP5209b

Dukhornet(1412m) i bakgrunnen. I vinter var det skrevet en artikkel fra denne toppen i papirutgaven av Friflyt laget av noen lokale (var det Ståle Aklestad?). Utfra de flotte bildene i bladet så det ut som de kjørte ned i renneformasjonene til høyre for toppen, men det ser ikke bare-bare ut å komme seg forbi flåget nedenfor snøen..En nedkjøring fra Dukhornet langs ryggen som kommer rett imot ser derimot meget flott ut hvis en svinger til skikjørers høyre ca midtveis på ryggen.

_IGP5205b

Storetinden.

Men hvor har jeg egentlig vært? Jeg har forhørt meg med mange som sitter på gode kunnskaper om fjellene her, men har tilgode å få et godt svar. Under er renna tegnet opp og jeg tror Kvasshornkollen er et av de to alternativene markert i bilde. Jeg trenger altså litt hjelp her. Alternativ en er en liten "tind" som står ca 20-30meter over skaret der renna kommer opp. Der er også en varde på toppen. Alternativ to er enden av egga som kanskje kan kalles en kolle.

Kvasshornet_renne

Kvasshornet(1409m). Kvasshornkollen lenger ned på egga, men hvor?

_IGP5210b

En flott "tind" på egga. Kvasshornkollen?

Renna holder forøvring en helning på ca 40 grader, kanskje litt over i noen parti. det går også ei renne ned på baksiden som er litt slakkere.

Sesongen er over, og jeg tenker de fleste nå gleder seg til snøen kommer igjen. Forhåpentligvis kommer den tidlig og i mye større mengder enn denne sesongen.

Til slutt en quiz.

quiz

Hva heter fjellet?