Den  4 juli debuterer den unge damen Weronica Elise Alnes fra Sjåstaddalen på Bjørke  i NM for fjordhest, som skal gå avstaben ved Mo i Jølster Sogn og Fjordane fylke i perioden 1-5 juli.

 P2280071

Weronica Elise Alnes og Åsteig Lunna debuterer i Fjordhest NM 2009

OUTSIDER

Weronica deltok på sitt første stemne i fjor høst der hun gikk hen å vant. Og Sjåstaddals jenta har tydelig vist satt spor etter seg i hestemiljøet i Gjøvik og Toten området, etter som ho nå skal representere Gjøvik og Toten hestesportslag i NM. Men hun blir like vel regnet som outsider i miljøet. I løpet av relativ kort har hun klart å skaffe seg både rytterlisens og kvalifisert seg til å delta i NM siden hennes første stemne i fjor høst.

Var det ikke slik at du ikke skulle delta?  

” Jo, hadde noen spurt meg om jeg skulle delta tidligere i år hadde svaret vert bastant nei.”

Hva fikk deg til å ombestemme deg?

”Gruppe press, vi er en gjeng som trener mye i lag og da er det ikke så lett å stå imot.” smiler hun lurt, å legger til.

P2130046 

Det damper godt av merra etter en treningsøkt.

”Det er jo fin trenge også da, å jobbe under press. Men jeg vil helst ikke tenke på det. Jeg liker ikke alt styret rundt, og tanken på at masse folk skal se på når jeg dummer meg ut.”  

Men like vel deltar du?  ” Ja, hvorfor ikke. Kan jo ikke bli være en sisteplass. Og da kan det bare gå oppover neste gang.”  

Så du har planer om å delta flere ganger?

” NEI ! ” svarer hun raskt tilbake. Mon tro hvordan man skal tolke det svaret da……

JOBBER HVER DAG MED HEST

Til daglig jobber hun som hestefag lærling ved Onkels Gård ved Gjøvik. Hege Nybråten som er eier og driver av gården er Weronicas trener og er en dyktig og kjent instruktør i hestemiljøet og har bare godt ord å si om debutanten. Selv skal treneren delta på NM. Så da kan man nok regne med at det blir en liten intern kamp mellom treneren og eleven skulle man tro.

TO DISIPLINER

Weronica skal delta i disiplinen sprang og kombinasjonen sprang, dressur og feltritt der sammenlagt seier blir tellende. ” Det kan bli utfordrene og spennende å delta med en hest som jeg ikke har deltatt i feltritt med før. ”

P4060264

Når hun er hjemom  Jakobgarden så trener hun ynglingen sin fjordhesten "Røder"

Men har du ikke din engen fjording da?

” Jo, skulle gjerne ha deltatt med han, men han er jo ikke her jeg bor nå, men etter sommeren skal jeg ha ynglingen min med meg. ”

100 PÅMELDTE

Arrangøren for Fjordhest NM 2009, Førde fjordhestlag, Førde ride og kjøreklubb og Jølster fjordhestlag sier at det i år har hvert stor på gang av deltagere og har dessverre måtte sette begrensninger på hvor mange som kunne delta. Men det sier litt om den økende interessen og det høye nivået på deltagerne. I alt er det 6 fra Ørsta/Volda området som får delta i NM. Blant annet fjor årets 2 NM mesterne for senior og junior som er fra Volda.    

HEIA GJENG

Da nyheten kom til Jakobgarden at Weronica skulle delta i NM syntes søstrene Tirill og Thomasine det var kjempe kult og har planene klare når stor søster skal i ilden. ” Hun må jo ha en heia gjeng ”  sier di begge og gleder seg stort. Det er jo ikke hverdagskost for søstrene å kunne opplever store søster i aksjon nå som hun ikke bor hjemme fortiden.