Det er jonsoktid, og eg er fortsatt i det litt nostalgiske hjørnet. Har difor funne fram til dette gladbiletet frå tidleg 70-tal. Korleis går det med den vestlandske tradisjonen med barnebryllaup ? Er den heilt vekke ? Truleg har lurvetoga teke litt over, der ein står meir fritt til kva slag utkledning ein vil ha. Uansett er jonsokaftan framleis ein fin festdag for både born og vaksne, med bål, pølsespidding og utkledning. Rjømegraut er vel også ein rett som høyrer jonsokaftan til.

Her på austlandet er barnebryllaup eit meir ukjent fenomen, men korleis er det i Hjørundfjorden anno 2009 ?

Var det nokre barnebrudepar på Kapteinskvia i år ?

Her er iallefall eit frå tidlig 70-tal. Truleg er dette biletet frå 23 juni 1971.

 

20090623_78

 

Nokon som kjenner att desse brudepara, og kven er den mystiske "5 hjulet på vogna" ?