Natt over Hjørundfjorden

Overnatte under åpen himmel over Hjørundfjorden. Fotografere døgnets og solas skiftninger. Endelig passet det å gjennomføre det som jeg har tenkt på en stund

 Sti

Jeg reiser fra Volda en juli ettermiddag. På garden Sellereite på Leira, innerst i Hjørundfjorden treffer jeg Bjarte Sellereite. Han har personlig ryddet og merket en sti, omtrent fra stuedøra si, og opp gjennom det bratte  terrenget, som ender opp i Kårdalen. Han arbeider på marka, vender på gresset som skal ende opp som tørrhøy til sauene. Gjestfri og hjelpsom som han er, legger han gjerne vekk riva for  å følge meg opp gjennom dette naturparadiset som han har sprunget i siden barnsben av.

 Ute

Oppe i inngangen til Kårdalen er det jeg rigger meg til. Bevisst har jeg lagt igjen teltet hjemme, slike varme sommernetter er flotte for å ligge under åpen himmel. Kameraet, som er ladet med analog lysbildefilm,  rigges opp på stativ, akkurat her skal det få stå hele natta, mens jeg jamnlig er bort på og trykker ned utløseren. Da er det bare å senke pulsen, og vente.

 

Å ligge ute gir nærhet til naturen. Av erfaring legger jeg natteleiet et stykke unna den verste elvesusen, da min kropp er innstilt på lydløse netter. Med to pils, bacon, kaffekjele og primus har jeg det som trengs for optimal trivsel på denne lille turen. I det jeg ruller ut soveposen, sirkler en diger ørn over meg et par ganger, før den legger kursen nordover mot fjellet Jakta. Her jeg ligger, ser jeg rett ut fjorden. Solnedgangen er nydelig, med skiftende farger i horisonten som igjen speiler seg i sjøen. Snart senker sola seg helt der ute i storhavet. Nå er det tid for fotografering. Dette er sterke opplevelser for en naturglad sjel. Klokka to tar jeg min siste eksponering, og sovner som en stein

 

Vinden vekker meg klokka seks, litt hustrig er det bare å komme seg ut av soveposen. Sola er foreløpig litt høyere oppe, så jeg tar med utstyr og lager til frokosten der. Sola varmer mer og mer, og en liten strekk ender med en ny blund på to timer. På formiddagen er det tid for å fotografere Hjørundfjorden om dagen, og etter det kan jeg pakke sekken og rusle nedover igjen.

Utstilling

Av dette blir det altså utstilling av naturmotiver-hovedsaklig fra Bjørke og  Hjørundfjorden. I lag med kreative lokalfolk, blir det i tillegg mye annet handarbeid å se og kjøpe i den tidligere butikken på Bjørke nå i sommermånedene.  Dette blir annonsert i aviser.

Ta turen til Bjørke i sommer!

 

Utstilling