Konserten var svært spesiell fordi barytonen Knut Skram var tilbake i sin barndoms kirke.Sammen med søstre  og kona si opplevde han Bondalen igjen, dalen som lå der som en grunnleggende inspirasjonskilde for kunstneriske tolkninger av livet og Guds mektige natur i alle sine avskygninger.Dette ble en sommerdag av fineværsslaget. lett ,glad og vakker.Knut og Lillegull hadde først underholdt med  kreative minner som glade viltre barn  på Sæbø  i en kunstnerisk prestefamilie som inspirerte og hjalp mange med sin livsbejaende, empatiske  og sportslige  livsstil.

Knut, Lillegul og Bodil

Knut, Lillegull og programleder Bodil

Mange som satt i kirka hadde  opplevd dette gjennom vennskap eller gode fortellinger som har fått oss  til å følge med og føle oss som små fliker i et bakteppe  fullt av allsidige,spenningsfylte naturinntrykk , som Knut Skram innlevelsesrikt har tolket gjennom hele sin fantastiske sangerkarriere.

Markus Kvits  er høgskolelektor og repetitør ved Den Norske Opera. Han akkompagnerte  lett og elegant på klaver,og spilte solo tre vakre stykker fra de land som lå hans hjerte nærmest,Latvia(Medins),Sverige(Stenhammer) og Norge(Grieg).Mesterlige tolkninger på sitt instrument.

Hjørundfjordkvintetten  med sine kraftigere klanger var også med på notene både med to solonumre og tre musikkstykker sammen med Knut Skram.Alle i kirka sang  " Fager kveldsol smiler" denne vakre sommerkvelden.

De fem blåserne er 1.Ansgar Kvistad,tuba 2.Olav Walset,altsaxofon3.Bjarne Hustad,tenorsaxofon,4.Ola Hustad, baryton,5.Jan Odden,waldhorn .

Skaram og Hjørundfjordkvitetten

Skram og Hjørundfjordkvintetten

Knut Skram var selvsagt konsertens strålende midtpunkt.Med imponerende  stemmekraft og kunstnerglede trollbandt han publikum gjennom hele konserten.Først sang han det vi har til felles .Grieg-musikk om fjell og dalar med tekster av A.O.Vinje, og H.C Andersen.Deretter ble tekster fra Ivar Aasens Symra presentert med Christian Sindings vakre musikk.Så gikk sangerferden ut i det klassiske Europa.En ekte skjelmsk fuglefanger fikk oss med på notene ved hjelp av plystring,fløytespill og lokkende sang. Vi ble mer og mer fanget i kunstnerens garn.Nå var vi klare for andre lyriske stemninger fra tonekunstneren Mozart.Enda en stigning i stemmekraften : Wagners drømmende sang om aftenstjernen  dynamisk  og innlevende tolket til akkurat oss som satt der og nøt stemningen  i den fullsatte Hjørundfjordkirka.På slutten av konserten tok han oss med på en liten  tur med nyere,lettere musikk  fra mange verdensdeler.Er det rart vi var begeistret? Han strødde  kunstskatter som hvitveis, liljekonvaller og roser utover  sitt trollbundne publikum.- Vi fikk også et ekstranummer.

Bodil takker musikkarane

Et minne fra Hjørundfjorden til de to

Under denne magiske kveldskonserten  satt vi med glede fast i fangstnettet til en godt modnet kunstner  av ypperste klasse som  stortrivdes blant minner fra en svunnen tid .

IMGP4262_1 IMGP4264_1
En magisk kveld er over. Knut Skram og pianist Markus Kvits