Opprinnelig var planen å gå til Søre Grøtdalstind via renna mellom Søre- og Midtre grøtdalstind. Det var fortsatt en stor skavl i øvre del av renna som jeg var lite lysten på å bevege meg under, derfor svingte jeg nordover over Vasshjellene mot en navnløs topp.

_IGP5123b

Prikket rute mot Søre Grøtdalstind, heltrukken mot navnløs topp. Det hadde vært fristende å kalle den for Vasshjelltinden, men det blir å dra den for langt

_IGP5108b

Fra venstre: Søre-, Midtre- og Nordre Grøtdalstind. Skal en ned renna mellom Søre og Midtre er det fordelaktig å gå opp fra motsatt side.

Turen ble gått tirsdag 28.april(09) og nå er muligens denne skavlen allerede brukket av. Det forsvant iallefall endel tunggods ned fra kantene mens jeg satt på toppen å nøt utsikten.

_IGP5119b

Lett klyving siste 10 metrene til topps.

_IGP5105b

Kolåstinden tar seg godt ut fra denne vinkelen..

_IGP5100b

..men Nøvedaltinden ser virkelig imponerende ut.

_IGP5109b

Det føltes som jeg var høyere enn Nøvedalstinden, derfor skriver jeg ca 1250m. Høydemåler må handles inn!

_IGP5106b

Bratte, fine linjer ned fra Blåtindane..

_IGP5120b

Nedkjøringa fra toppen. Helninga bikker kanskje 30 grader i øverste del, men holder seg stort sett under. Det er likevel ingen problem å få god fart nedover i et veldig morsomt terreng.

Panorama

Fra venstre; Søre Grøtdalstind, Midtre Grøtdalstind, Nordre Grøtdalstind, Søre Blåtind, Nordre blåtind, Heimste Kopphornet, Fingeren og Kolåstinden

For de som ikke er lokalkjent: Følg riksvei 655 fra Ørsta til Sæbø. Etter skiltet til Kvistad er passert tar en av til venstre etter en lang rett strekning(rett før bro). Så kjapt til høyre og første til venstre oppover grusvei mot Holen. Følg en brukbar traktorvei oppover så langt bilen holder. Godt opptrakket sti oppover Litledalen. Kryss elva(her blir du ikke våt) når dalen flater ut. Nå er tinderekka godt synlig.