Vi reiste allereie tidlig om morgonen for å få med oss mest mogleg av dagen. Berre heimreisa var avtalt so alt det andre tok vi på sparket. På flyplassen ordna dei med eit fint hotell for oss midt i sentrum. Det var vi veldi fornøgde med.

Etter at vi hadde installert oss på hotellet gjekk vi på ein pub for å finne ut kva vi burde gjære å sjå når vi var i Dublin. Det heile enda at vi tok taxi til nordsida av byen der vi drog på fotballkamp og såg Bohemians frå Dublin spele mot FC Derry frå Londonderry. 025Meg, Henning og Øyvind på Dailymount Park som er heimebana til Bohemians. Dette var ein særs spennande kamp som tilslutt neda 1-1. På Dailymount var det like stor stemmning på tribuna som under(for der låg pub-en) og ofte var det meir spennande å sjå på folket enn på kampen.

Laurdagen brukte vi til å sjå oss rundt i Dublin. Det var eit strålende vèr og mildt so det var ganske so behageli å gå rundt. Dublin blei som sagt grunnlagt av norske vikingar so ein liten tur på vikingutstillinga høyre med. Dette var ogso kjekt.126Kyrkje tjenaren snur ryggen til den hedenske Åsatrua, men likte seg godt fordi. Han stemde tilogmed i nokre strofer fra ein salme i korgangen på Christ Church Cathedral som låg like ved.

Sundagen var vi litt slitne så då tok vi toget til ein liten fiskelandsby som heitte Howt. Denne låg idyllisk til 30-min nord for Dublin med fin utsikt mot Irskesjøen.Her gjekk vi rundt og såg oss om på havna før vi tilbrakte resten av dagen på  den lokale pub-en.

160050På havna var det fullt av sel som leika seg i vatnet. Til høgre minnesmerket over alle dei sjøfolka fra Howt som har gått bort på havet. Eg, Einar og Øyvind.

Mandagen tok vi toget til Belfast. Vi var på førhand litt skeptiske til dette då det hadde vore ein del uroligheite her men desse såg vi ingenting av. Det var ellers tydelig at her ikkje pleide å være so mange turista for folka var veldig flinke til å ta seg av oss. Taxisjåføren stoppa taksameteret på drosja og gjekk ut for å fortelje å vise oss forskjellige ting. Mellom anna var vi ved Harland & Wolf Shipyard der dei bygde Titanic i si tid.066Til venstre skimtast rekkverket langs tørrdokken der dei strekte kjølen på Titanic. I storheitstida jobba det på skipsverftet 70.000 arbeidarar i dag var det ca: 600. Bak til høgre er terminalbyggninga der dei nye Catamaran fergene til Skottland gjekk fra. Desse gjekk med 55 knops fart og brukte berre 1t og 15 min til skottland.

So endeleg var dagen her. St. Patricksday blir feire til minne om Irlands nasjonalhelgen kvartr år den 17. Mars. St.Patrick var den som kristna Irland og jaga alle ormane ut av Irland. Allereide klokka 12 om føremiddagen byrja den store paraden i O`Connell street som er hoved gata i Dublin. Først kjørte presidenten forbi og so kom alle paradevognene. Paraden er veldig lik karneval slik vi ser på tv og årets tema var: ¨Into the Sky¨.

082Langs parade ruta var det stappfullt med folk. Folk hadde tilogmed med seg gardintrapper slik at dei skulle få bedre overblikk. Folk klatra på skilt og det som var for å få eit lite glimt av parada. Då paraden var ferdig åt vi ein finare middag før vi rusla bort på det som blei stampub-en vår; ¨The Celt¨.181¨The Celt¨ var ein typisk tradisjonell Irsk pub slik ein førestiller det seg. Her var live musikk kvar kveld og puben hadde fått ein pris i 2007 fra det Irske folkemusikk forbundet som oppretthalder av den tradisjonelle pub-musikken. På veggane hang der fullt av bilder fra påskeopprøret og ofte ljoma kampsanger fra IRA i lokalet. Dette var ein typsiak IRA vennlig pub fortalde ein av stamgjestane oss. Men sidan vi var norske og snakka godt engelsk var vi sjølvsagt hajrteleg velkomne.

Siste dagen i Irland brukte vi på å lære oss litt meir om dette ¨svarte¨ som vi hadde fått i oss nokre lite av. Ruren gjekk då til Guiness storehouse der vi hadde full omvisning fra innhøsting -brygging-ferdig produkt. Vi jobba oss gjennopm dei ulike etasjane før vi tilslutt havna i på toppen av bryggeriet der vi hadde 360 graders utsikt over Dublin. På toppen fekk alle kvar sin gratis pint med Guiness.117Heile gjengen samla utanfor bryggeriet. F.H. Einar , Alex, Henning og Øyvind.

Irland viste seg å være alt det vi hadde drømt om og meir til så ein skal ikkje sjå bort ifrå at det blir fleire turar hit.

Alex