Grøtdalstinden

Gode turer gir flotte minner. Sommern 1984 var en herlig sommer med gode temperaturer. Tidlig på morgenen dro en gjeng ledet av Tore Stokke på tur for å bestige Grøtdalstinden. Vi kjørte fra Stokke i Bondalen, og på vegen mot Standalseidet plukket vi opp de som skulle være med på turen.
Nedenfor hytta på Standalseidet gikk vi over myrene og krysset noen bekker på veg opp fjellsida. Vi gikk i greit tempo og kom etter en stund opp på breen hvor vi skulle krysse fjellet over ved Kalvedalsegga. På andre siden krysset vi over nok en bre, før vi måtte klatre siste delen opp mot Grøtdalstinden. Dette var en fennomenal tur som har satt sine spor i sinnet. Vel oppe på Grøtdalstinden kunne vi slappe av og nyte den fabelaktige utsikten over Sunnmørsalpene. Og etter en god pause med niste og kaffe på toppen, beveget vi oss nedover igjen. Etter forsiktig klatring ned fra toppen, fulgte vi breen nedover mot Bjørndalen og Frølandsdalen. Etter breen krysset vi elva og gikk så på høyre side nedover Bjørndalen. Vel nede i Frølandsdalen krysset vi elva og kom opp ved vollene nedenfor Tverrbakken. Berthabu ligger i dag på det området vi kom opp. Så gikk vi tråkket ned til Halsen. Dette hadde vært en uforglemmelig tur, som jeg kan anbefale til alle som liker å gå i fjellet og ta toppturer. Her oppe på Sunnmøre er det mer enn nok av topper å ta av. Ønsker alle lykke til, og kan anbefale turen til Grøtdalstinden med start fra Standalseidet. Det er en tur som gir mye, og stor naturopplevelse.