Et høytidstemt brudefølge..Bruda er Johanne Lorentse. Litt av et syn i nydelig kjole og en storslagen bukett med hengende lykkepynt og slør.

Hun var fra Skylstad, hadde vært ute i "verden"- på handelsskole, på Stabækk Husmorskole, og hadde brukt utdannelsen sin både i Oslo og Ålesund , og nå på Nordang. der hun laget revemat på forsøksgarden til onkelen Jens.

Han hette Johan Smørdal, kom fra Nordfjord, var treskjærer, slakter og interessert i revefarm-drift. På Nordang traff han Johanne.

 Mellom ansiktene til Johanne og Johan ser vi faren til bruda, han B.K. Stennes  spent på om det ble en vellykket bryllupsfest.Kona hans Marie ser vi til høyre for bruda med et barnebarn trygt i handa si.Idag er det Oddbjørg som er den heldige.Og så fin som hun er. Jeg er sikker på at hun fremdeles kan beskrive den lyse,lette kjolen og de fine hvite strømpene. Mora Martha står bak. med  mørk jakke og sirlig sideskill. Mannen hennes Johan var broren til bruda. Han står til venstre for Marie med hatt og slips. I lys kjole rett bak vesle Oddbjørg står tanta,Selma fra Riise og Ålesund.

En mann med skjoldhue ser vi til venstre bak Johan. Det er han Alnes-Iver,gardbruker og skinnhandler, gift med ho Petrine fra Stennes. En vennlig mann som kunne fortelle historier om måner og stjerner til barn han traff på sin vei. Det var flott å ha kjentfolk på Alnes, og fiskearbeid ble ordnet til flere i familien.Vilfred Paulsen er svigersønn til Iver. Stilig bymann( med tversoversløyfe) som titter fram litt langt bak til høyre.

Nok en mann med hatt.Han og kona bærer yttertøyet sitt. Det er Smørdalinger fra Hjelmelandsdalen .

Mellom dem titter ho Klara frem. Søstra Inga ser vi på andre sida med en fin blomst på den lyse kjolen.Mora deres var Bia fra Stennes.De hadde i en periode bodd i Amerika.

En  gutt titter forsiktig frem til venstre for brudgommen.De tre andre har skyggeluer på.

To sykler står henslengt ved kirkegårdsmuren.

Speilblank fjord. Rundt Slogen leiker tåka. Snart går båten til Øye.

Utenfor hotellet står C.W.Patchell . -En liten ting til  deg,Johanne,sier han, og gir henne ei fin sølvskje med norsk mønster.

Bryllupet var det første som ble holdt på Union Hotell.

............................................................................................................................

Et aldri så lite glimt inn i  en festdag i Hjørundfjorden i 1937.