Ifølge værvarselet skulle det klare opp i kveldstimene denne dagen. Så skjedde ikke, og turen ble preget av regn og tåke. Med 6 grader og regn nede ved Raudstad måtte det snø fra 800-900moh. Stien fra Raudstad opp til Lauvadalen er flott ryddet for skog og jeg slapp irritere meg over at skiene hektet i trærne. Egentlig kan en ikke kalle det for sti, etter all nedbøren de siste dagene så den mere ut som en bekk.
Bekkesti.
Langs stien er det 3 heldige steiner som har blitt beæret med eget navn. Den første heter Saudesteinen og er brakt hit fra Saudehornet i fordums tid, den neste heter Nyselsteinen og øverst ligger Ulukkesteinen.
Hvilken av steinene er Ulukkesteinen? Skodda har lagt lokk på fjellene..
Sikta var mager, men idet jeg bikka kanten inn til Lauvadalen kunne jeg skimte ei snøleppe et stykke bortom.
Raudstadsetra..
Det er et lite stykke å gå for å komme seg til snø, men definitivt verdt det. Renna jeg fulgte til toppen holder stort sett 35 grader og den strakk seg helt ned til 700moh, altså helt ned i Lauvadalen. Jeg er litt forundret over at denne flotte, direkte ruta til Storhornet ikke er nevnt i skiboka til Standal og Hagen. Som nevnt var sikten meget dårlig, men jeg har fått tilsendt bilder av fjellet tatt i godvær for rutebeskrivelse. Desillusjonert og omtåket som jeg var endte jeg med å gå litt feil lenger oppe i renna. Bildet under viser flere ruter en kan ta til toppen ved å gå opp samme renna. I utgangspunktet skulle jeg følge den stiplete linja helt til venstre, men endte altså opp med å følge den heltrukne linja. Den var meget flott den også!
Vestribbene på Storhornet. Bildet er tatt fra Eidskyrkja. Jeg fulgte hel linja. (Foto: Svein Myhre)
Rutevalg. (Foto: Helge Standal)
Så tilbake til møkkaværet. Under følger noen detaljer fra renna
Geipen hang ned til 700moh. Det skulle gi ca 900 høydemeter.
Ei smeltesprekke på ca 850moh.
Sporene er for breie til at dette kan ha vært Cato Ryste.
Fra 1300-1400moh. Legg merke til de dype sporene.
Toppen er i nærheten et sted, men ingen vits å rote rundt i tåka.
Avslutter med en quiz..
Hva heter fjellet til høyre?
Kommentarar
Vi hadde noko på Bjørke før vi kalla småskaravatn.
Nå er det ingen her som lager det meir.
Folk blei så rare av det!