Ej forstår godt at folk bekymra sej for at ungdommen som flyttar fra bygda for å få seg en jobb eller utdanning ikkje flyttar tilbake.                                                                          

 Men ej syns det blir bra håplaust at dei so e no 10-12 år eldre enn mej ska begynne å mase om at ein vei til skårasalen e siste utvei for bygda for å få litt liv, og dermeded få folk til å busetje sej.  En vei til skårasalen vil kanskje vere noke for turisma om sommaren, men om vinteren vil her vere like dødt, om ikkje verre enn no.

 Verre, fordi vi som ikkje vil ha vei ikkje gidde å bu her lenger fordi det ødelegge dinna naturen vi he her.  Ej he som mange veit, budd ei stund i Bergen., Og der har eg støtt på persona som syns Hjørundfjordfjella e en fantastisk plass å vere, både sommar og vinter, ingen fjellvega eller stygge trasea som ødelegge inntrykket.

 Ej trur, om vi i bygda og på hotellet  kan få folk utenfra til å forstå at her e et paradis, sommer som vinter, om du lika å gå i uberørt natur eller vakre fjell , og blant hyggerlige menneske, kan i framtida få en vel so bra turisme magnet som en vei til skårasalen.

  Ej veit ditta e et tema som av og til kjem opp til diskusjon, både på fest og ellers.                                                                                                           Ej va faktisk på fest ikveld/natt., har akkurat komt heim:P                                                                                                      Men uansett ej he gått uta sæbøneset og framigjen på rise, akkurat når sola begynte å varme:)

 Ej må sei det ej so he no fått smakt på det urbane liv, men Fy f... her på Sæbø e det flott, her vil ej bygge å bu, men kjem der en vei opp til skårasalen so ska ej være første mann til å revurdere min stilling. Da flytte ej mej heller til Ørsta eller Volda, der ej kan få alt ej vil berre ej he bil.

 Nei tenk dokke godt om, uansett ka dokke tenke., Det e ikkje berre å få bygt en vei å håpe at folk dukka opp, ein må og marknedsføre det.                                                                                                            Og da e det betre å marknadsføre uberørt natur enn et fjell fullt av søppel.

Nei Eg syns absolutt folk må gå ihop om ideen til helge standal, betre m ei rås langs hjørundfjorden.

Sjå artikkel hjørundfjordstien