I overskya vær kl. 16.30 kom Mona Lisa tøffande inn, utifrå gråaste Geiranger, der hadde skodda tatt overhand! Denne gangen var anløpet meldt og ikkje sann som forrige gong, då ho berre stakk seg ein tur inn.

titttitt

Titt titt, her kjem eg!

Litt Historie:

M/S Mona Lisa var bygd for den Svenske Amerika-linjen i 1966 som M/S ”Kungsholm” og satt i drift mellom Gøteborg - New-York og cruise-trafikk verden rundt. I 1975 vart ho solgt Bermuda der ho vart cruiseskip, gjekk fortsatt under navnet ”Kungsholm”. Så kjøpte det engelske rederiet P&O henne og ombygde henne, ho fekk blant anna kutta den forreste skorsteinen, og satt på en ny akter, ho vart også omdøpt til ”Sea Princess”, seinare ”Victoria”. Så kjøpte Paris Katsoufis henne og charta ho ut til Holiday Kreuzfahrten som omdøpte henne til ”Mona Lisa”. I 2005 går Holiday Kreuzfahrten konkurs, Mona Lisa legges opp i Pireaus. Ho gjekk også som hotellskip og flytande univers under navnet ”Oceanic II”. Seinare blir ho satt i drift igjen som cruiseskip, denne gongen som ”Mona Lisa”. Royal Caribbean Cruise Line driftar henne og Paris Katsoufis eig henne i dag.

http://www.faktaomfartyg.se/kungsholm_1966.htm

Mona Lisa

Mona Lisa ute i farvatnet utanfor Lekneset.

Eiksund og Mona Lisa

Eiksund og Mona Lisa

MonaLisaHjørundfjord

Mona Lisa i det kjente motivet

Krenger

Krenga godt når ho svinga inn Norangsfjorden!

Fotograf i arbeid

Fotograf i arbeid, undertegnede tar bilder av Mona Lisa.

Mona Lisa forlot Hjørundfjorden 19.00, etter 1 time på Øye. Forhåpentligvis hadde ho med seg fornøgde passasjerer med seg ut, sjølv om dei fekk smake litt Vestland!