KLIKK PÅ FOTOENE FOR STOR VERSJON

Vi startet innover Urkedalen fra Klokk og parkerte bilen ved parkeringsplassen. Annleggsveien innover til Tussas kraftverk er fortsatt i begredelig stand og ikke for vanlige biler. Vi har begge tung oppakning, i tillegg til tungt skiutstyr har vi med mat og drikke for overnatting på Patchellhytta. Unødvendig å være spesifikk, men drikken utgjorde sin del av vekta. Idet vi er klar til å gå oppover pukksteinveien dukker et tospann fra Tussa opp med en pickup. De er så greie å frakte oss helt opp til kraftverket. Jeg er Tussa kunde fra før, nå er en trofast Tussa kunde.

IMG_1057b_IGP1517b

 Torgeir "TK" Børve på vei opp Langseterdalen. Kluten ble flittig brukt i dag..

Etter cirka 2 timer er vi på Steinreset. Nå var det bare å renne ned til Patchellhytta, låse seg inn med nøkkelen vi fikk fra Hotell Union Øye og pakke om for selve toppturen opp til Nordre Smørskredtind.

_IGP1523b

Nordre Smørskredtind fra Steinreset og ruta vi fant å være minst utsatt.

Da vi skulle låse oss inn i hytta viste det seg at vi hadde fått utlevert feil nøkkel. Heldigvis hadde vi med en Leatherman universalnøkkel som selvsagt også passet denne låsen.

_IGP1530b

Patchellhytta med velkjente Slogen(1564m) i bakgrunnen.

Fra hytta skuer vi oppover ei råflott side helt uten skispor. Det er nokså overraskende for oss etter å ha sett den oppkjørte sida ned fra Slogen. Brekketindbreen har også flere skispor..

Vi letter oss for atskillige kilo før vi starter på selve toppturen opp til den minste av Smørskredtindene. Vimpelen på flaggstanga henger impotent rett ned. Samme vindforhold, eller mangel på, skulle det bli på toppen.

_IGP1528b

IMG_1068b_IGP1537b

IMG_1071b_IGP1545b

Sida opp er jevnt bratt hele veien. Godt føre er det også. Forholdene ligger til rette for store svinger og høy fart (alt er relativt)

IMG_1076b

Dronninga soler gosida si!

Det flater litt ut idet vi tar fatt på toppegga.

_IGP1548b

Ikke langt igjen nå..

_IGP1553b

Store Smørskredtind bak. Østsida(venstre) ser ut fin ut og har blitt kjørt på ski.

_IGP1556b

Nordre Smørskredtind, 1606m. Sola brenner og vinden er fraværende. Det eneste som skiller dette fra en fin sommerdag er all snøen.

Med prima snøforhold og ei sida jeg glatt gir terningkast seks, måtte fotograferingen nedprioriteres. Noen shots ble det nå likevel. TK for som et prosjektil og var litt vanskelig å fange, men full vidvinkel berget resultatet.

IMG_1081b

IMG_1082bIMG_1084b

_IGP1565b_IGP1571b

_IGP1569b

Det mest markante fjellet i bakgrunnen er Jakta

_IGP1575b_IGP1578b

Jeg klarte ikke bestemme meg for hvilket av de 3 neste bildene som var tøffest, så jeg tok med alle tre.

_IGP1582b_IGP1583b

_IGP1584b

_IGP1586b

Fra toppen og ned til Pastchellhytta er gjort unna på et øyeblikk, men minnet sitter klistret i hukommelsen for alltid. Dette var en av de store dagene. Men dagen var langt fra over. Nå var det tid for å mollkose seg. Først ut noen iskalde murere som hadde godgjort seg i snøen mens vi "jobbet" i snøsida.

_IGP1601b

En iskald murer i solsteiken. Bleke kropper får litt etterlengtet sol..

Tussakarene vi traff tidligere på dagen mente det var meget urutinert å drasse med seg pils til fjells. De hadde kanskje rett i øyeblikket det ble sagt, men hadde de vært her nå, hadde nok tonen vært en helt annen.

Solslikkinga ender når ølet er tømt. Det er på tide med middag. Vi har naturlig nok bygd opp en voksen apetitt i løpet av dagen. Som rutinert storspiser hadde jeg tatt med en god kilo marinert ytre- og indre filet av forsteklasses Sørøya-hare skutt i høst.

IMG_1092b

Ytre-og indrefilet av hare. Linselusa Braastad til høyre

IMG_1095b

Kjøttet ble som det skulle. Noen ganger skal man ha flaks.

Kvelden kom sigende med godt selskap fra Hr Braastad akkopagnert med god fyr i peisen og litt ski(t)snakk.

_IGP1614b

 

Vi skuer oppover den flotte sida vi suste ned noen timer tilbake. Kveldssola kaster sine siste rødlilla stråler på Smørskredtindene...

_IGP1615b

Til slutt, quizen.

Quiz

Turdag, 21.april 2008