KLIKK PÅ FOTOENE FOR STOR VERSJON 

Knapt 150meter over sjøen starter den smale, hvite tunga oppover mot Vartdalshornet/Masdalshornet. Renna slynger seg helt til topps og gir over 800 høydemeter med kjøring. Under er renna delvis skjult av tåke. Været tillot meg ikke å ta bilde av hele renna, men det kan finnes på www.iriss.no/bildeserie/renner/1.htm . Se bildene 3-7.

_IGP1406b 

Helt nederst ligger det store snøblokker etter et skred ned renna. Det ødelegger skikjøringen i bunnen(siste 200 meter, ikke høydemeter), men uten at dette skredet hadde gått ville jeg kansellert turen.

_IGP1372b_IGP1376b

Skredmasser i bildet vendt nedover, oppover er det fin slusj snø..

_IGP1378b

Hadde nok gått greit uten stegjern, men like greit å ha de på. Jeg er ennå under skoggrensa

Rammene rundt renna er spektakulære. Vertikale bergsider på begge sider gir følelsen av å gå/kjøre igjennom en korridor.

_IGP1382b

_IGP1384b

Omtrent ved skoggrensa. Skoene stikker godt ned i snøen.

Helninga er stort sett mellom 35 og 40 grader. Litt over skoggrensa gjør imidlertid renna et lite brekk. Jeg målte et lite stykke med 45 grader i dette området. Dette er også stedet der det er smalest. Øverst og nederst, hvor renna flater  noe ut, der er det ca 30 grader.

_IGP1385b_IGP1386b

På ca 700moh. Venstre nedenfra og opp, høyre bilde er tatt nedover.

_IGP1390b

Øverste delen av renna, jammen ble det ikke litt nysnø også..

_IGP1395b

Masdalshornet, 977moh. Her kunne utsikten vært bedre..

Grått dominerte i dag, men under følger et bilde av et tettsted som virkelig lyste opp. Av alt jeg kunne se på toppen, var dette den eneste plassen sola skinte. Jeg synes det var litt spesielt. Dagens QUIZ blir da: Hva heter stedet?

_IGP1396bb

Nedkjøringa var kanon. Snøen var perfekt for korte hoppsvinger. Når snøen får tint/lagt seg ennå mere, dvs at snøklumpene fra skredet flater ut, vil hele renna være av prima kvalitet. Litt flekkvis tåke på vei ned skapte den mystiske stemingen renna fortjener.

_IGP1399b

Smaleste punktet. Under steinen er også det bratteste partiet. Må innrømme litt skrensing..

_IGP1403b

Sola stakk fram når jeg var gjemt i det dypeste partiet av renna

_IGP1400b

Viktig med hjelm i slike omgivelser..

Turdag 14.april 2008