treski

Tok de hjem og berget dem fra den sikre død. Etter å ha pusset vekk skitt og muggsopp, ga jeg dem noen strøk med ovatrol. De ble riktig så fine.  På lørdag prøvde jeg skia utfor husveggen, de satt som bare det. De måtte prøves på en lengre tur.

Jeg, eldstejenta på snart 8 og eldtsegutten på snart 6, pakket oss for å ta en tur på setra. Det har vi gjort ofte før, men nå var gutten bestemt på å gå de 3 km hele veien på ski. Ok, flott det, men jeg hengte på meg en pulk, sånn i tilfelle. Også treskia da. Dette vil klabbe sa både jeg og Einar før vi gikk fra tunet. Av mangel på tjære, hadde jeg smeltet inn vanlig voks i festesona. Det bar avgårde.

 

pause

 Vi lånte en hyttevegg på Riisesetra til ly for vinden, når vi pausa oss

på ski

Hei unger, vent på far dokkers!

Ovn

Joda vi kom fram i motvind og regnbyger. Etter å ha skiftet til tørt, fyrte vi i ovnen

Hopp

Så hoppet vi oss varme i sofaen

mat

Favorittmaten på tur er pasta!

Men så måtte vi gå hjem

Hjemover

Pappa, kan jeg få drege pulken? Værsågod!

Slitne

Hjem

Det skulle gå fort hjemover, selv med treski

 

Treskia.

Nå gikk jeg med treski i mine barneår, og husker godt behandling med tjære og blåselampe før viktige renn.

Ja jeg ble imponert over hvor godt de satt! De glapp knapt på hele turen, ikke var der klabbing heller! For denne turen var de nesten bedre enn fjellskia mine med felle, som jeg ellers bruker. Bortsatt fra gliden i nedoverbakke. Einar sier at dette var kjempeski i sin tid,..vet ikke helt hvor gamle de er, kankje 50 tallet? Bindingene var iallefall svære greier.

Treski

Ser ut som det står"Gresvig Norsk patentert. Flott, med justering for sko. De fire skruene.

Binding

Slik ser de ut fra sida, med to hemper for wiren, kan det være for økt stivhet ved feks nedkjøringer?

Jeg har søkt litt, og lurer på om dette kan være ski fra Rønningen skifabrikk. De produserer enda. De legger vekt på lammineringa, også disse skia er lamminert.

Mer om det ligger her www.treski.no . Kanskje andre kjenner til skitypen, sikkert svært vanlig for noen tiår siden. De var iallefall gode, tross det våte føret. Tenker de er ypperlig på tørrsnøen på høyfjellet

Og pulken?. Jo, den er kjøpt  for kr 50 på et loppemarked.