KLIKK PÅ FOTOENE FOR STOR VERSJON 

Et stykke innom Vatnevatnet kjører jeg opp en "Trollstigen light" og er kjapt oppe på ca 300moh. Jeg er litt imponert over at en slik vei holdes åpen på vinteren. Etterhvert møter jeg på brøytesjefen. Jeg er litt usikker på hva som er Hjartåsetra, setra biblene sier en skal starte fra. Brøyesjefen svarer at jeg skal gå fra Aldalssetra. "Vent litt så skal jeg brøyte parkeringsplass til deg". Snakk om service. Jeg ser på de store snømengdene som måkes bort og kjenner at jeg gleder med skikkelig til nedkjøringen.

_IGP1049b

Bildet under viser vei opp (rødt) og nedkjøring(blått) samt et heng der det hadde gått et løssnøskred (oransje). Jeg målte helningen med kompasset til like under 30 grader i snitt fra toppen og ned til skåla der det begynner å flate ut. Henget merket oransje er 33-35 grader.

pank1b

Rutevalg opp(rødt) og ned(blått)

_IGP1050b

Skogen er åpen og fin helt ned til veien..

_IGP1051b

Ei nydelig skikjøringsside. Renna ned fra Snøhornet (1309m) i bakgrunnen.

_IGP1053b

Koppefjellet, 938m. Melshornet nærmest, Saudehornet og Vassdalstinden bak. Legg merke til at denne gangen er det ikke bare lue, sekk og jakke som matcher..

_IGP1056b

Flott utsikt over Volda sentrum.

Etter oppturen vet jeg at føret er fantastisk. Nå blir det morsomt i 650-700 høydemeter. Senere på dagen ødelegger nok mildværet godføret.

_IGP1059b

Selutløser: Her har en bare et forsøk, med mindre man er tålmodigheten selv..

Denne turen kommer jeg garantert til å ta igjen en dag jeg har dårlig tid, men må på ski.

Quizen til slutt

quiz

Hvilkent fjell er dette? 

 

Turdag 7.mars 2008