KLIKK PÅ FOTOENE FOR STOR VERSJON 

Kjetil Leknes, Ronny Olsen, Jarle Riise og undertegnede møtte klar til dyst utenfor Bunnpris innerst  i Sykkylvsfjorden. Været var litt uvisst. Noen skyer, blå himmel samt litt skodde skapte en nesten trolsk stemning mot de fantastiske fjellsidene vest for Sykkylven.

_IGP1140b

Fra Straumgjerde. Klovetinden(1350) er den første toppen til høyre i bildet. Topp 2 er Grøtdalstinden (1420m) 

Planen var å gå ruta fra Fet til Blåbretind. Men etter en "in situ" vurdering av forholdene styrte vi bilene mot Brunstad. Etter avkjørselen til Brunstad kjørte vi en halv kilometer før vi svingte nesten 180 grader og fulgte veien i retning Velleseterdalen. Det var i denne 180 graderssvingen Kjetil tok en av de verste gammelmannssvingene jeg noengang har sett.

Skiene kunne vi spenne på oss ved bilen, så gjøre unna første etappe langs setreveien inn til Vellesetra.

_IGP1153b

Vellesetra. Klovtinden og den flotte toppflanken i bakgrunnen

Det er ikke bare toppflanken som er fin å kjøre på ski. Mesteparten av sida ned mot setra har ei helning nær 30 grader. Oppsporene trakket vi godt mot nord i retning starten av ryggen som fører inn mot tinden.

_IGP1157b

Traversering mot ryggen. Nærmest mot venstre ser vi litt av Brunstadhornet, langt bak Brekketindane, Gullmorhornet og tilslutt Vellesæterhornet.

_IGP1167b

Langs ryggen med utsikt innover Velledalen.  Skavloverheng på 1-2 meter

_IGP1170b

Sykkylvsfjorden.

_IGP1172b_IGP1177b

Kjetil i gang med å lage lunsjplass. Han var så raskt framme med spaden at en skulle tro vi var godt betalende kunder. Bak er siste del av ruta til topps tegnet inn. Følg den øverste snøleppa helt opp. Isøks og stegjern, før en skrår høyre og deretter venstre til varden.

Nå var vi på vel 1000meters høyde og vindstyrken tiltok. Bygevær var også på vei, men ikke av den kraftige sorten. Det var allikevel nok til å ødelegge utsikten fra tinden. Typisk nok ble det skinnende sol omtrent da vi kom ned til bilen. Værbildet gjorde det uansett mest fornuftig å ta lunsjen med det samme. Ronny ble raskt dagens mann da han dro fram en magnum termos med varm gryterett, biff stroganoff tror jeg, og spanderte på hele bunten. All respekt for Knuts sjokolade, men dette var tilærmet uslåelig!

_IGP1178b

Fra venstre: Fred Ingar, Kjetil, Ronny og Jarle

_IGP1184b

Skiene på ryggen siste del av toppflanken. Det tetner..

_IGP1188b_IGP1192b

Isøks og stegjern siste delen til topps.

_IGP1200

Jarle mangler 1 høydemeter til varden..

_IGP1196b

Fotografen kom også opp. Varden har måttet gi tapt for skavlen som fjellets høyeste punkt..

_IGP1201b

Jarle: Mannen var et stort glis gjennom hele turen

Så var det tid for nedkjøringen igjen. Hele toppflanken hadde et solid lag med tørrsnø. Jeg hadde derfor store planer for fotograferingen, men jeg tror de var gått lei av meg, for maken til udisiplinerte motiver er det lenge siden jeg har vært borti. Jeg hadde hatt forståelse hvis jeg var krigsfotograf. En kan ikke be en snikskytter bevege seg litt lenger ut i åpent lende for å passe inn i det gyldne snitt. Men kjørebildene vedlagt viser iallefall gode forhold.

_IGP1205b

Ronny var eneste telemarkskjører i dag..

_IGP1211b

Kjetil..

_IGP1215b

Sist, men ikke minst - Jarle..

Så quizen: Hvilket fjell (det høyeste) vises på bildet under

quiz

 

Turdag: Fredag 14 mars 2008