Fleste av oss fisker i fersk vann i sommer halvåret. Men skal du ha tak i stor auren i Raustadvatne så må man fiske om høsten og tid fram til jul. Da trekker storfiske seg opp på grunna for å gyte. 

 Ikke rekord

Selv om vi slo vår egen gards rekord som var fra 2003 på 2.6kg så var ikke stor auren vår på 3,6 kg rekorden. Den innehar Fyrskegarden på 4,2 kg satt av Jarle Turbækmo på 70 talet. Men ut ifra lengden på fisken så skulle nok den rekorden stått for fall vist man hadde fått tak på han tidligere i høst. 

PC020211

Ronny fra Eiksund viser stolt fram helgensfangst

Søndagsmiddag

En slik rugge av en aure burde kanskje lagt røkefisk av. Men vi valgte å ovnsbakke i folie med smør, hvitløk, persille, timian og sitronpepper. For han var ikke så feit på slutten av gyte sesongen. Det ble en fin og smakefull søndagsmiddag for 8 personer. 

Fiskekort

Ønsker andre å prøve lykken etter stor auren i Raustadvatne så får man kjøpt fiskekort for en rimelig penge ved å henvende seg til grunneierne av vatne. Det skal henge en fiskekort kasse på vedaskure til Kjetil O Rørstad.