Her i huset har vi fått en tradisjon vi ikke får lov til å droppe av ungene.  Allerede i oktober starter de å mase om når vi skal lage pepperkakehus.  Planene til ungene blir bare større og større for hvert år.

Det hele starta et år vi kjøpte pepperkakehus på butikken og huset lignet mer på et puslespill enn på et hus.  Det måtte limes både her og der for delene var blitt til flere deler enn normalt.  Da bestemte vi oss  for at å bake selv nok var det beste.  Og nå har ungene mast i flere år om at i ÅR må vi lage ei pepperkakekirke.  Vi voksne har egentlig vært fornøgde med pepperkakehus og tog.

Kanskje var det det den flotte julestemninga fra Bondalens fineste og største juletre, treet til Jørund Mo, som inspirerte oss voksne en kveld i denne uka til å glede ungene litt ekstra dette året å oppfylle deres ønske.  Så dermed ble både hus og kirke med tilbehør bakt og satt i sammen.

Pepperkakehuspynting1

Her er de i full gang med å pynte kirka.  Stakkaren i bakrgrunnen med krigsmaling i ansiktet er full i vannkopper.

 

Pepperkakehuspynting2

Og her det ferdige resultat med Ida, Emil og Daniel i bakgrunnen.

De var stolte kan dere tro.  Med dette vil vi få ønske alle lesere av Hjørundfjordportalen Ei riktig god og fredelig julefeiring.