I anledning 25 års jubileet til Tussa kraftverk, fikk Bjørke samfunnet bassenget med integrert legekontor som en gave i si tid. Og siden den gang har bassenget vært flittig brukt av barn og voksne.

 P908P908

                 Elevene ved Bjørke skule har stor glede av bygda bassenget. 

Ikke bare Bjørkinger.

Selv om Bjørke er en liten bygd med et relativt beskjedent folketall så er det brukere fra andre bygder som også benytter bassenget. Både Austefjord og Sæbø skole er ivrige brukere av bassenget. Videre er det ulik lag, organisasjoner (idrettslag, familie, helse og damebading) og tussaansatte som benytter seg av tilbudet.

PB290199PB290202 

            Jørund Finnes og Bård Selereite stor trives i det våte element.

Til stor glede for barn.

Vann er noe vi fleste vet skaper glede blant barn. De fleste barn som er innom på et helge/gårdsbesøk  på Jakobgarden får oppleve en tur innom Tussa bassenget.  Hver lørdag mellom kl 16:00 og kl 18:00 er det satt opp bading som aktivitet.  Og dette tiltaket er til stor glede for barna som kommer hit.

PB240154    PB240181

Sindre fra Ålebyen svømmer som en fisk. Simen angripes av kysseglade havfruer.

Undervanns eggeløp

Vannfølelse, trygghet og mestring gir bassenget på Bjørke. For å oppnå dette er eggeløp undrevann en gøy og utfordrende lek. Da benyttes en pingpong ball som erstatning for egget. Ballen skal føres gjennom vannet ned til en bøte på bunn.

PC080227 PC080234

    Undervanns eggeløp kreves dyp konsentrasjon og smidighet til en fisk.

PC080216    PC080222

           I bøta skal den.                                  NEIIIII! kar è ballen no da?

Bygde kino på ungdomshuset

 På det meste er det opptil 12 barn på helge besøk på Jakobgarden. Og da er det kjekt å kunne benytte seg av ungdomshuset ”Haukly” der man kan se film på lerret og få ekte bygdekinofølelse. Barna blir vartet opp med pølse, brus, chips og ikke minst snop.

PB240197  

Ekte bygdekinofølelse får man på bygdas ungdomshuset "Haukly" 

Venteliste på Jakobgarden.

I år har det til tider vært travelt, dette har ført til over 500 besøksdøgn. Og det er en vekst på over det doble i forhold til året før. Og flere barn står nå på venteliste for å komme på besøks helg til Jakobgarden.