KLIKK PÅ FOTOENE FOR STOR VERSJON 

Vi parkerer ved ei bru ca en kilometer fra Standalhytta, i retning Standal. Skibibelen til Hagen og Standal følges til punkt å prikke (nesten), ingen vits å finne opp kruttet på nytt. Men den uthøgde løypa gjennom skogen som boka referer til er ikke så enkel å finne. Vi så vel kanskje ikke skogen for bare trær?

_IGP515B

Knut (Hustad) knoter seg gjennom skogen

Det ligger ei hard skorpe på snøen . Jeg er litt bekymret for føret, men blir straks roet ned. Knut slikker på fingeren, stikker den i været og sier at skorpa forsvinner på 600m.o.h. Det skulle vise seg å være rett.

Jeg blir etterhvert svett av den kronglete skogen og må ta av meg jakka. Jeg venter en kjapp kommentar bakfra og Knut skuffer ikke; "Ho pustar for dårleg!" Knut har kjøpt seg ny jakke, Goretex Proshell. Kenneth Nydahl hos G-sport Ørsta presiserte dette var ei jakke overlegen min. Knut falt for salgstrikset, men placebo effekten skal en ikke undervurdere(han beholdt jakka på hele veien). Proshell'n skal visstnok puste 20-25% bedre enn min Goretex variant, XCR. Goretex XCR skal igjen puste 25% bedre enn den foregående Goretexen. Neste generasjon Goretex blir vel som å gå med bar overkropp?

_IGP520b

Rutevalg til topps. Knut med jakke, jeg uten..

IMGP1184_(Large)

Nå begynner skorpa å gi seg.

_IGP534b

Den harde stigninga har begynt. Søre Sætretind bak

Som nevnt ble føret knallbra over 600m.o.h, men vi hadde ei bratt side opp til toppen foran oss. Vi tar etterhvert av skiene og fortsetter til fots. Jeg synker igjennom til lysken. Knut, med litt mere muskler, går vel enda dypere enn mine tråkk.

IMGP1195_(Large)

Til fots ble ingen suksess!

Vi hiver på skiene igjen og bauter i bratt terreng.

_IGP535b

 

IMGP1197_(Large)

Toppen nås etter drøye fire timer. På grunn av noe dårlig tid kombinert med en seig forkjølelse posisjonerte Knut seg 50 høydemeter under toppen for litt fotografering. Vel oppe skulle jeg helst ha kost meg med utsikten, men tida er knapp og det blir bare noen flakkende blikk. Vi rekker ikke sjokolade engang..

_IGP538b

Knut under en av fortoppene. Quiz: Hva heter fjellet pila peker på?

_IGP540b

Toppen besteget. Greit å ta skiene helt til topps. Renna fra toppen er helt fantastisk!

_IGP542b

Knut i renna under toppen.  En drøm av ei fjellside..

_IGP546b

Fra toppen innover Hjørundfjorden.

Nå venter 500 høydemeter med noe av det ypperste terrenget jeg har sett på Sunnmøre. Bratte renner med relativt snille rygger mellom, som tillater en kjapp utgang hvis det skulle trenges. Det er kupert til tusen. Bilder herfra vile prydet enhver skifilm, rett og slett en perle. Men nok prat, kjørebilder sier mere en tusen ord..

_IGP547b

Sjekk Knut smiler:-)

Neste 4 er undertegnede ned toppområdet (topprenna)

Fred_Ingar_to

Fred_Ingar_tre

IMGP1215_(Large)

IMGP1213_(Large)

_IGP0557b

 

_IGP0560b

 

_IGP0567b

Snesprut var ikke til å unngå i dag..

IMGP1212_(Large)

IMGP1217_(Large)

Noen hopp ble det også..

IMGP1224_(Large)

 

_IGP0570b 

 

_IGP0571b 

 

_IGP0572b

 

IMGP1222_(Large)

IMGP1222_(Large)