NM i mobakkeløp vart arrangert no sist  laurdag.  Som vi hugsar vart dette NM-et i fjor arrangert i Ørsta (Saudehornet rett opp).  I år var utgangspunktet for motbakkeløpet Turtagrø Hotell(868 m.o.h.) og målsnora var etter 8,5 km på toppen av Fanaråken(2068 m.o.h.).  Hjørundfjordingen Håvard Myklebust deltok for Hovdebygda IL.

Fanaråken NM 011 (Large)

Håvard på veg mot den 2068 meter høge Fanaråken.

Ikkje uventa fekk Håvard ei svært god tid. Sist helg deltok nemleg Håvard også i "Saudehornet rett opp" der han fekk den gode tida 1.06.47.  Han betra dermed tida si frå i fjor i dette løpet med ca. eitt minutt.   Med tida 1.20.53 i årets NM i motbakkeløp vart han altså nummer åtte i si klasse.  hjorundfjord.no gratulerer.

Håvard deltek i klassa M 16 - 17 og vart i vår ferdig med ungdomsskulen.  Snart startar han på vidaregåande skule på Stranda.  For den som ikkje veit, kan det opplysast at Håvard sin spesialitet innan idretten er langrenn.  Det kan elles opplysast  at hjorundfjord.no kjenner til at for ca. 14 dagar sidan brukte Håvard rett i underkant av 50 minutt på ein treningstur til Skårasalen (frå skiltet/pila).

I herreklassa var det sjølvsagt Jon Tvedt som vart vinnaren.

Fanaråken NM 008 (Large)

Jon Tvedt vann Herreklassa.