Det var ein søndags morgen Marius kom bort til meg og spurde om eg og Marta ville vere med på ein tur til det kjende fuglefjellet på runde, været heime var grått og kjedeligt so eg tenkte med meg sjølv at dette er betre enn og sitte inne og spele data heile dagen! so eg og Marta pakka sekken og gjekk bort til naboane og var klar til avreise. vi kjøyrde til Rjåneset og tok ferga over til.... hi sida. derrirfrå kjøyrde vi forbi hasundgot og satte vegen mot Runde. etter ein timestid i bil kom vi entligen fram. vi parkerte og sat i vei med og gå.

vi gjekk bort fra parkeringsplassen og fann stien opp til fjellet. dette var ein forholdsvis enkel tur som er til og anbefale for alle saman. ca 15 - 50 min tur og gå opp. Når vi kom til toppen fekk vi sjå eit fantastisk syn!

masse fogla

Det var fuglar i alle retningar! Lunde, Alke, Måser, krykjer og måtte fuglane vite kva andre artar som var her med, men den som viste seg og vere den skjelnaste av dei var Lundefuglen som tilfeldig vis hadde eit hekkested rett undre topppungtet på turen.

Bilde 280

og dette var berre eit av mange fine bileter!Bilde 251

Bilde 277

Bilde 307

takk for at du leste denne artikkelen.

mvh. Mikkel Riise, Sindre Aarskog og Marius Aarskog.