Et plutselig værskifte til sol og blå himmel la grunnlaget for dagens topptur. Sammen med Knut Hustad kjørte vi traktoren innover Kvistaddalen. Vi kom oss nesten inn til Kvistadsetra.

IMG_4512

Skal en betale halv eller hel bomavgift når veien ikke går helt fram? Langhornet bak.

Vi krysset elva over brua ved Årsetsetra og gikk skrått mot Langhornet. Langhornet ser veldig flott ut med sin nesten loddrette nordsida. Været er fortsatt kjempebra. Sola steiker og med svette kommer den søte svie. Knut begynner å klage over svie på øynene. Jeg forstår at han har smurt seg med solkrem, faktor 12 etter sutringen å dømme. Min erfaring er at dess høyere faktor en smører på dess værre blir svien.

DSC04402

Været er fortsatt bra. Profilen til høyre viser helningsgraden for nedkjøringa 

I følge mine trigonometriske beregninger har Langhornet er snitthelning på cirka 34.65 grader. Kanskje Svein Myhre kan dobbeltsjekke dette med Geodata. 

Idet vi når foten av det lange hornet på bildet over tar Knut av seg sekken. Det er selvsagt tid for sjokolade-denne gangen appelsinkrokan, som alltid i kaliber 200g.

DSC04410

"Alt under 200 gram er for pingler", Knut Hustad 2007. Klovtinden kan skimtes bak

Nå forsvinner godværet like fort som det kom i dag morges. Resten av turen er det snø og vind som dominerer. Etter energi-påfyllet starter vi på den harde etappen opp til toppen. Fra foten ser det veldig kort ut men tidsmessig brukte vi like lang tid herfra og opp som fra setreveien og hit.

IMG_4523

DSC04415b

Skiene på sekken ved denne helninga er nok det kjappeste så lenge underlaget er bra.

DSC04409b

Quiz: Hvilket fjell er dette?

DSC04417b

På toppen. Klovtinden vises godt til venstre

På vei opp var hele sida dekket med cirka 20cm jevnt fordelt tørrsnø. Mens vi hadde "kost" oss med kaffe og fenelår i kulingen på toppen hadde snøen fokket seg litt i små rygger. Når det i tillegg var blindføre så det holdt, var noen fall uunngåelige. Det var uansett en kjempemorsom side å renne ned. Litt fokk kan en tåle når det serveres sammen med masse tørrsnø. Vi fikk nesten litt januarfølelse! Avslutter med noen kjørebilder...

Versjon_to_(Large)

DSC04421b

IMG_4531a

DSC04519b

IMG_4534b