Huset var tomt og jeg hadde valget mellom å stikke til fjells eller gjøre litt husarbeid. Det var vel egentlig ikke noe valg og litt senere hadde jeg kurs mot Kvistadalen med Klovtinden i tankene. Jeg hadde lagt en genial plan: Jeg skulle kjøre opp hele setreveien, det skulle fortsette å snø fram til jeg nådde opp til skoggrensa og så skulle det klarne opp for perfekt sikt siste stykket mot toppen. 

Slik ble det ikke. Bilen ville ikke lengre enn til "fonna" ned fra Årsethornet, kanskje 1/3 av setreveien. Nå ble jeg i tvil. Dette ville sannsynligvis koste mere enn det ville smake. Da kom jeg på at bomveisavgifta allrede var betalt - jeg kunne ikke snu (har tross alt bodd på sunnmøre i snart 3år!) Veien var stort sett bar opp til Kvistadsetra, men snøflekkene innimellom ville krevd en firehjulstrekker. Skiene havnet på sekken fram til veien flatet ut. Herfra kunne jeg gå på ski.

DSC04373

Årsetsetra foran. Dette var ei meget solid bru. Er det byggmester Arild Aarseth som står bak konstruksjonen?

DSC04374

Quiz: Hvilket fjell er dette?

Årsetsetra ligger på ca 450moh. Herfra og opp var det flott å gå. 20cm dagfersk snø på toppen av et underlag som ikke ga etter. Mot slutten ble det imidlertid veldig tungt pga klabbing på fellene og oppå skia. Hadde jeg ikke impregnert fellene hadde det sikkert vært ennå værre. 

DSC04377

Måtte gå med jakka hele veien for ikke å bli søkkvåt - svettinga gjorde at jeg ble det likevel

DSC04380

Middels- til elendig sikt. Først her ser jeg toppen.

Siste ryggen til topps er såpass bratt at en må ta av seg skiene. Isøks og stegjern kan være fint å ha hvis det er hardt og isete. I dag var det enkelt å tråkke spor langs toppryggen.

DSC04383

Det gikk trått på slutten.

DSC04386

På nordtoppen. Sørtoppen vel 20meter bak meg. Sammen med kløfta mellom dem danner de den karakteristiske kloven.

Etter en kvikk lunsj på toppen var jeg klar for nedkjøringa. Forholdene var kjempebra, men det var problematisk med sikten. Alt var hvitt, men kontrastene fra oppsporene hjalp meg å holde retningen og farten. Ekstra skøy ble det når jeg kom inn i skogen og det ble slutt på blindingen. Det ble etterhvert mange porter å svinge seg mellom, samt noen pisk i trynet.

DSC04391b

Ned toppryggen.

DSC04395b

Kjøring i skog er skøy. Dette skogbeltet var passe åpent.

Jeg begynte etterhvert å få tidpress og dreide derfor nedover dalen, vel vitende om at jeg måtte krysse elva uten noen bru og støtte meg til. Men turen var snart slutt likevel og det spilte ikke noen rolle om jeg ble litt mere våt. Siste delen av skogen ble føret dårlig og det føltes som om jeg kjørte med fellene på. Elva satte en effektiv stopper for videre kjøring.

DSC04396

Hit men ikke lengre.

DSC04397

Her kommer en ikke tørrskodd over.

Så var det bare å surkle seg tilbake til bilen....