Nå er riktig nok det første partiet blitt beskrevet som både bratt og sleipt, ja til og med at mange kvir seg for å gå der,  og med det litt uheldig framstilt. Joda, det er nok litt myrete og vått noen steder, like før du kommer til selve dalen må du nok også bøye deg under noen trær. Men når du nærmer deg skogrensa hører du en stadig sterkere brus av vatn som slenger seg ut fra fjellet. Og oppe åpner det seg et dalføre som etter min mening er unikt. Et særegent terreng, med elva som deler seg rundt morenerygger.

Her, i starten av dalen kan det være naturlig å ta seg en rast.

Fladalen 4

Etter å ha studert kartet en stund, la jeg turen til Fladalen. Når jeg satt der ved mitt lille kaffebål følte jeg meg heldig som hadde "oppdaget" dette flotte området, og tenkte at her skulle jeg ta med ungene når de ble litt større. Vi får se.

Nederst i dalen får du en flott utsikt over fjell langs Hjørundfjord

Fladalen 3

 

Etter den første turen har det blitt flere, det uheldig framstilt startpartiet har ikke slakket mine skritt mot dette flotte målet, uansett tyngde på sekken.

Fladalen 2

 Tung sekk i Fladalen

 

Fladalen 5

Oppe renner elva, og du ser godt til Sætretind og Bre.

 

Har du ikke vært i Fladalen? Ta deg en tur, ta gjerne med teltet og fiskestang. Du får livsstyrke etter en stund i Fladalen

 Fladalen 7

 God morgen!

 

Noen har beskrevet Fladalen som en oase, kankje er den det

 Fladalen 1

Ta deg en tur , og finn det ut selv.

 Foto: Knut Arvid Uglebakken