Fra Årsetneset og opp til Lisjesætra er det et elendig terreng. Det er for dårlig til å ha på seg skiene, samtidig er det tungvint å bevege seg til fots. Men når en har passert dette problemområdet åpner det seg et flott skiterreng med varierte nedkjøringer.

DSC04178-edited

Skiene på sekken opp fra Årsetneset.

DSC04182-edited 2

Rutevalg: Oppturer i rødt, nedturer i blått

Snøhornet er det fjellet som gir den lengste nedkjøringen blant fjellene her oppe, samtidig er det minst dødterring å stabbe seg gjennom, men i dag(fredag 23.mars) valgte jeg Lissjedalshornet(Litledalshornet, Aurstadnipa, Nipa?) og Blåfjellsegga.  

DSC04188

Mot Lissjedalshornet. Snøhornet i bakgrunnen

DSC04192

På toppen. Saudehornet markerer seg mot horisonten

Jeg tror dette er den største varden jeg har sett på noe fjell her i området. Noen som har sett noen større?

DSC04193

Fra Lissjedalshornet mot den flotte sida ned fra Blæja/Kvanndalshesten. Storetinden bak.

DSC04199

Sunndalsnipa til venstre, Eidskyrkja midt i med flat topp(høyeste punkt i Volda kommune-1482m), på "ryggen" fra midten mot høyre ligger Store Eidskyrkja og Lissje Eidskyrkja med pyramideform helt til høyre i bildet.

DSC04200

Skispor ned fra Lissjedalshornet. Noen små solskred.

DSC04206

På vei mot toppen av Blåfjellsegga. Skårasalen helt bak.

DSC04211

Skispor ned fra Blåfjellsegga. Slushføre.