Jeg har fått mye pepper for tidsberegningene mine og det er ikke til å stikke under en stol at jeg har vært noen minutter for sen en gang i ny og ne. Denne gangen skal jeg klare det. Etter jeg har parkert bilen på Standaleidet sjekker jeg skiboka til Hagen og Standal. Der står det at det er 6km til toppen. Hmm, det var langt, men disse karene har tatt feil på kilometrene før. Jeg satser på at det slår ut til min fordel i dag.

DSC04035

Sylvkallen fra Standaleidet.

Det som startet tanken om å gå på ski i dag var en telefon fra en kompis i Sogndal som venter på å komme hit å stå på ski. Han lurte naturlig nok på hvordan føre var. Jeg sa: " dårlig føre". Sannsynligvis er det dårlig føre også, men en kan jo ikke si noe for sikkert før en har prøvd. I tillegg verket det i bena etter 15 dager isolert på en liten plattform i Nordsjøen.

DSC04040

Slapp å vasse i sne i dag, men det hadde likevel vært å foretrekke

I dag var føret heller dårlig. Fra 900m og opp var det noe isete langs ryggen og fellene fikk ikke like godt tak. Men noen svinger et par hundre meter over skoggrensa og ned til bilen ble satt i god sne.

Med gode snøforhold må Sylvkallen være en fin topp for hvem som helst. De drøye 1000 høydemetrene er nokså lettkjøpte, en trenger ikke jobbe seg gjennom tett skog og ryggen en følger til topps er relativt slakk. Nedkjøringen er nok flott både for de mer ektreme og oss cruisere.

DSC04041

På toppen. Slogen til venstre for meg.

DSC04043

Ikke alltid like lett å bruke selvutløser.

Jeg svinger inn i garasjen etter endt tur kvart på fem. Denne gangen ble 2 +2 = 4