Hjørundfjordportalen » Lokalt » Artiklar - Februar 2007 » Ymse

Attende til hovudsida

Artiklar frå Februar 2007 i Ymse

Knut Hustad

28.02.2007

Storhornet - 1377 meter

Reiselivssjef Hjørdis Kristoffersen seier at Ørsta Reiselivslag ikkje kan satse på ekstremsportturisme. Neivel, då får vi andre som likar å ta oss ein fjelltur på ski, nyte desse fantastiske dagane åleine...

Les heile

[6 kommentarar]

Rune Sæbønes

27.02.2007

"Et lille snehelvede"

"Hård kamp mod snehelvedet", det var hovudoppslaget i lokalavisa på Nord-Jylland sist laurdag. Åtte karar frå Sæbø og Hovdebygda oppsøkte katastrofeområdet frivilleg for å gå på Kim Larsen-konsert. Det vart det aldri noko av, for danskane sleit verkeleg med naturkreftene...

Les heile

[2 kommentarar]

AnnHelene Wille

26.02.2007

Leir Konfirmantane på Sæbø

Onsdag den 20. februar, reiste 8 Sæbøkonfirmantar på konfirmantleir til Fjordly leirstad, i Nordfjord.
Konfirmantleiren varte frå Onsdag den 20. feb,
til Søndag 25. feb.

Les heile

Fred Ingar Somby

26.02.2007

Sylvkallen - 1311m

Skal ikke du ta deg en tur til fjells, Fred? Ja, kanskje det, men klokka er jo ett allerede. Ja, og du må være tilbake til fem. Etter litt kjapp hoderegning der 2+2 ofte er lik 3 falt valget på Sylvkallen..

Les heile

[2 kommentarar]

Alf Ole Aarseth

25.02.2007

Tur til Anfield !

For 3 veker sidan, helga den 2-4 februar tok 7 ”unggutar” på +/- 40 år turen til Liverpool og Anfield Road for å sjå favorittlaget i lokalderbyet mot Everton. Kampen enda diverre 0-0 og spelet var litt skuffande, men berre opplevinga av å stå på ”The Kop” med ei tåre i augekroken og synge ”You'll never walk alone” saman med nærare 45.000 andre fans, er verd turen åleine !

Les heile

[1 kommentar]

Sølvi Britt Skylstad

25.02.2007

Hvem kjenner seg igjen? Nebbedalen?

Jeg har blitt spurt om disse motivene er gjenkjennelige. De skal være fra Nebbedalen anno 1879. Hva med Buxdalsfossen? Fins der et navn som ligner på dette? Er her mye kunstnerisk frihet? Er det Kvitegga vi ser?

Les heile

[3 kommentarar]

Jakob Hustad

25.02.2007

Jomfruturen

Då eg skulle kople straumforsyninga til mottakaren, merka eg at eg skalv på handa. Eg telte ned til tre før eg begynte og det flaug til vers...

Les heile

[5 kommentarar]

Enok Kippersund

24.02.2007

Litt pomp og drøss med planar

Jubileumsopninga nærmar seg! Sundag 4.mars vert det litt pomp og seremoni, og ein drøss med planar.

Kva det gjeld!

Prillar-Guri jubileet, må vite.

Les heile

Jørund Walseth

23.02.2007

Skiidyll i vinterferien

Vinterferien nådde sitt høgdepunkt då Grøtdalstinden vart vogen og funnen for utilgjengeleg. Stabeistet sleppte oss ikkje heilt opp. Turen heim vart likevel alt anna enn tung.

Les heile

[6 kommentarar]

Helge Strand

22.02.2007

KVA NO ØRSTA KOMMUNE?

Politikarane i formannskap/kommunestyre navigerar seg no langsamt inn i ein situasjon som måtte kome då dei i oktober 2004 gjekk imot nasjonalstatus for Hjørundfjorden/Bondalselva. (Jmfr. Fiskeridirektoratet sin protest mot kystsoneplanen avdi dei meinar planen ikkje tek nok omsyn til oppdrettsnæringa.)

Les heile

Enok Kippersund

21.02.2007

I husemåt hos Ingebjørg og Einar

Ingebjørg og Einar Welle byggjer Langstove på Sætre i Hjørundfjorden. Eit originalt og gjennomtenkt prosjekt tek form. Ein draum er ved å bli røyndom

Les heile

Knut Hustad

20.02.2007

Anders storfiskar

Anders (Holen) har nok blitt erta ein del av gjengen på Bellingen i det siste. Nei, det har ikkje blitt så mykje ferskfisk på familen Holen etter jul, vedgår Anders. Men i dag slo han kraftig tilbake...

Les heile

[2 kommentarar]

Knut Riise

14.02.2007

Galskap for gamlingar!

I går kveld fekk eg melding frå Arve Rødvik. Skal du på ski i morgon?
Eg hadde tenkt litt rekneskapføring attmed omnen, og svarte at eg ikkje hadde slike planar.
Då eg fekk høyre om at han hadde planar om tur til Grøttdalstinden, kjende eg freistinga sige på. Det rare er at ein tenkjer tilbake til då ein var i kjempeform. Det er vanskeleg å innsjå at tida går, og kroppen forfell. Det kom eg først på i dag tidleg i fjøsen. Men då var det for så vidt forseint--.

Les heile

[3 kommentarar]

Knut Hustad

13.02.2007

Eit år i Antarktis

Johan Hustadnes, 37 år, bur i Volda, reiste i november til den norske forskingsstasjonen Troll i antarktis. Der skal han vere i eitt år. Han har sendt hjorundfjord.no brev og foto. Til høgre ser vi eit eksemplar av Adeleiepingvinen.

Les heile

[2 kommentarar]

Enok Kippersund

12.02.2007

Kva er dei ute etter, turistane?

“Faktum er: Den rene natur er ikke den varen turistene ønsker. De norske fjordene rangeres år om annet som et av de beste reisemål i verden, og det er fortjent. Dette er unike områder. Men da jeg på 1980-tallet om somrene arbeidet som guide for amerikanske turister på Vestlandet, var det det norske kulturlandskapet turistene lot seg imponere av.

Les meir på: <a href="http://prillarguri.wordpress.com">http://prillarguri.wordpress.com</a>

Les heile

[2 kommentarar]

Knut Hustad

11.02.2007

Rett fokus

Fokuser på ditt, fokuser på datt. Ordet "fokus" er eit av dagens moteord. Så spørsmålet vert: Skal vi fokusere på isjøkulen(isjokkelen), eller skal vi fokusere på Grøttdalstinden? (Foto til høgre)

Les heile

[6 kommentarar]

Knut Riise

10.02.2007

Vinter i Rognestøyldalen

-19 viste termometeret då Helga sette meg av i Sledalen fredag kl 10 30. Og kulden beit godt i kjakane der eg gjekk innover vegen på ski.
Det er så vakkert med lavskogen som står der like godt etter mange dagar med finever. Sola greier lite med snøen på trea mellom dei høge fjella.
Eg er på veg på Risestøylen, og det hastar, for kl 11 kjem sola dit, og eg vil ta nokre bilete den korte tida den er der. I går vart eg for sein.
Det rare er at sola kjem til Risestøylen den 8.feb, same dag som vi får den heime på Rise.

Les heile

[6 kommentarar]

Enok Kippersund

10.02.2007

Stor slekt

Prillar-Guri har ei stor slekt. Sist sommar trefte vi på eit søskenbarn, også ho av det trufaste slaget, som er på post både langt mot nord og langt mot aust.

Les meir på <a href="http://prillarguri.wordpress.com">http://prillarguri.wordpress.com</a>

Les heile

[4 kommentarar]

Kari Stokke

09.02.2007

Hjørundfjordingar på kurs i foredling av mjølk

Torsdag 7. februar arrangerte prosjektet "Matmangfald i Møre og Romsdal" og Møre og Romsdal fylke eit kurs i enkel mjølkeforedling på Møre folkehøgskule i Ørsta. Fleire av dei tretten deltakarane som produserte rømme, yoghurt og smøreost hadde tilknytning til Hjørundfjorden.

Les heile

[1 kommentar]

Ann Christin Andersen

07.02.2007

Husmor på tur

Og så var det min tur... i dag vart eg nærast jaga ut døra. No var det på tide at eg fekk ta meg ein tur.

Les heile

[2 kommentarar]

Knut Riise

06.02.2007

Avspasering med fotoapparat

Det er lenge sidan det var ein skikkeleg vinterdag med snø på trea.
Det vart for nydeleg til at ein kunne la det gå frå seg.
Først på traktor, så på ski. Arbeid og skiskyting vert det alltids nok av.
Kanskje kan eg fremje litt heimlengt hos utflytta hjørundfjordingar også?

Les heile

[10 kommentarar]

AnnHelene Wille

05.02.2007

STRIKKEKAFE

Onsdag 7.02.07. for vi besøk av Volda Mode og Manufaktur handel,dei ynskjer og vise oss broderier og andre fine handarbeid.Vi vonar at mange tek turen på strikkekafe denne kvelden, dei ville ta med varer så ein kan få anledning til og handle dersom ein vert freista. Vi har eit flott framøte kvar onsdag ,men der er plass til fleire !!HJERTELEG VELKOMEN.

Les heile

Knut Hustad

02.02.2007

Mjølkehenting på Stennes

Skipper Roy Lillebø klappar til kai. Så kjem Einar Arne, geitebonden på Stennes, med mjølketanken hengande i lesseapparatet. Alt er tima og tilrettelagt når mjølka skal fraktast frå Stennes ein vinterdag...

Les heile

[2 kommentarar]

Knut Hustad

01.02.2007

Skeptisk

Rykta har gått. Vi har - eller har hatt - ein kjendis i Hjørundfjorden. Kjendisen måtte finnast, koste kva det koste ville... (Skeptikaren til høgre)

Les heile

[6 kommentarar]