Hjørundfjordportalen » Lokalt » Artiklar - August 2006 » Ymse

Attende til hovudsida

Artiklar frå August 2006 i Ymse

Ivar Svein Mo

31.08.2006

Web karane på portalen.

hjorundfjord.no har to karar som arbeider trufast med at alt det tekniske skal fungere. Dette arbeidet er noke dei gjer på fritida på dugnad og vi vil her presentere dei for lesarane...

Les heile

[1 kommentar]

Ivar Svein Mo

29.08.2006

Opplevingar frå Commandoraid 2006

hjorundfjord.no etterlyste personlege bilder frå deltakarane i Commandoraid 2006 og det har vi no fått frå Jarle Foss frå Innsatskommando Derby fra HV 02. Dette vil vi glede lesarane med her. Vi kunne ønske oss fleire namn og litt meir om korleis kvar enkelte opplevde løpet.

Les heile

[1 kommentar]

Tor Eirik Trandal

29.08.2006

Solnedgang i Standalfjella

Solnedgangen i Standalfjella er vel noko av det vakraste ein kan sjå i Hjørundfjorden, og det er også vanskeleg å få teke eit bilete som skildrar skjønnheta skikkeleg. Denne gongen syns eg likevel at eg har vore heldig med bileta.

Les heile

Rune Sæbønes

28.08.2006

Eit halvår i Hjørundfjorden

Som ein ekstraservice overfor deltakarane på Commadoraid 2006, som hjorundfjord.no veit er inne på portalen denne rekordkvelden, presenterer hjorundfjord.no ein bildeserie frå det siste halvåret i Hjørundfjorden. Som bileta syner, har det for det meste vore fint ver.

Les heile

[4 kommentarar]

Vibeke Mo

22.08.2006

Flott postkassestativ

Sjølv om desse bileta ikkje er tekne i Hjørundfjorden så tenkte eg kanskje det kunne inspirere til å lage eit flott postkassestativ. Kanskje kan ein bruke bileter frå Hjørundfjorden og lage "stoppestader" for turister langs vegen?

Les heile

[1 kommentar]

Tor Eirik Trandal

22.08.2006

Fjelltur til Tyssedalen

I over 30 år har ungdomskuleelevane på Bjørke, etter at dei var ferdige med barneskulen på Bjørke, gått saman med elevane frå Austefjord på ungdomskulen der. So sjølv om elevane frå Bjørke høyrer til Ørsta kommune og Austefjord skule ligg i Volda har dette fungert svært godt i alle desse åra.

På tampen av skuleåret , i juni, inviterte dei 5 elevane frå Bjørke i 8. klasse ved Austefjord skule, sine 4 klassekamerater frå Austefjorden og læraren Ole Peder Dalen, på fjelltur til Tyssedalen på Bjørke. Sidan turmåla tidlegare hadde vore rundt Austefjorden syntes alle det var ein god ide å utforske fjella i Bjørkeområdet.
Bjørkeelevane vart då ansvarlege for å finne turmål, planlegge turen, og dei skulle også vere vegvisarar for fjellturen.

Les heile

[3 kommentarar]

Tor Eirik Trandal

20.08.2006

Willkommen - Welcome

På ein rasteplass langsmed E6 på Hedmarken fann vi denne dobbelplakaten - ein flygesetel for eit glimrande herverande turisttilbod i kombinasjon med ein fylkesinfo for Hedmark. Betre kan det ikkje provast: Hjørundfjorden og Hedmarken, høyr på det, - så menn, det rimar!

Les heile

Knut Hustad

17.08.2006

Motorisert kassebil

Dei siste dagane har vi lese om sportsbilen til Jørund - fartsvidunderet Føhnix. Her kjem den første bilen frå Aklestad Autoindustri....

Les heile

[4 kommentarar]

Rune Sæbønes

14.08.2006

Tre herlege veker i Syden -

Det nærmar seg jul. Då kan det vere på tide å mimre litt. Denn artikkelen stod på trykk i Møre-Nytt og hjorundfjord.no i slutten av august, etter ein sommar mest utan like.

Les heile

[4 kommentarar]

Knut Hustad

13.08.2006

Gode naboar

I desse tider skal alt av jarn som ikkje virkar 100 % kastast, eller? Kanskje kan ein god nabo hjelpe til å reparere?

Les heile

[5 kommentarar]

Tor Eirik Trandal

11.08.2006

På grensa

Også leiinga for Hjørundfjordportalen må ta seg ein velfortjent ferie av og til, og ferda denne gongen gikk mellom anna mot grensestrøka til Sverige.

Les heile

[2 kommentarar]

Knut Hustad

09.08.2006

Jørund superavløysar

Mange unge har fått ord på seg for å vere late og duglause. Den omtalen fortener i alle høve ikkje Jørund superavløysar...

Les heile

Ivar Svein Mo

08.08.2006

Aktivitetskalenderen har ledig plass.

Det er for tiden berre to innslag på aktivitetskalenderen og det er for lite, her er meir aktivitet i bygda enn som so. Alle som har noko å annonsere må bruke denne moglegheita som er gratis. hjorundfjord.no hadde rekordtreff i går kl.24.00 med 122 treff, og det betyr at her er 122 datamaskinadresser som har vore på besøk(ei datamaskin adresse vert berre registrert ein gong for døgnet)Dette betyr at mange brukarar er innpå for dag.
hjorundfjord.no er brukarstyrt av folket, så vert brukar du også og ta i bruk portalen. Du må ikkje vente på at andre skal kome å ta kontakt, men gå innpå portalen og registrer deg, og ta den i bruk til nytte for heile distriktet.
Er der behov for opplæring ved bruk på portalen så ta kontakt med kontaktpersonane eller underteikna så skal vi halde ein brukarkveld.

mvh Hjørundfjorden bygdemoblisering - mosveise@tussa.com

Les heile

[3 kommentarar]

Knut Hustad

05.08.2006

Morgontur og badeliv.

Nei, det vart ikkje Saudehornet rett opp, men ein morgontur på Lissjetinden kombinert med litt isbading, er vel heller ikkje så verst?
(På foto til høgre ser vi Fred Ingar Somby på Grøthornet klokka 0715. Grøtdalstinden omtrent midt på biletet.)

Les heile

[1 kommentar]

Lovise Mo

04.08.2006

Badeliv på Sæbø

På Sæbø har det denne sumaren periodevis vore regnvér og tunge byger, men inn i mylla har vi også hatt dei mest strålande soldagane vi kan by på. 29. juli var ein av dei dagane.

Les heile

[2 kommentarar]

Ivar Svein Mo

04.08.2006

Fluoritt

I dag kan vi vise fram endå ein stein frå den rikhaldige samlinga til Helge Nordang. Steinen er ein Fluoritt og er funnen i Norangsdalen.Norangsdalen går frå Øye i Norangsfjorden(som er ein sidefjord i Hjørundfjorden)over til Hellesylt.Norangsdalen er eit mykje omtalt turistmål og var betre kjent rundt 1900 enn Geiranger. Her var kong Håkon på besøk under kroningsferda.

Les heile

Knut Hustad

02.08.2006

Lengtar til Trandal

Vi veit alle om Christian Gaard, men visste du at Trandal har Noregs vakraste postkontor, eller ein stor og flott setredal? Berre sjå...

Les heile

[1 kommentar]