Hjørundfjordportalen » Lokalt » Artiklar - Mai 2009 » Natur

Attende til hovudsida

Artiklar frå Mai 2009 i Natur

Stig Helset

23.05.2009

X5 i Norangsdalen

Det finst mykje flott natur på Sunnmøre, men sjølve fjelljuvelen i krona finn ein i området kring den vesle Norangfjorden – ein sidearm til Hjørundfjorden. Det var hit den europeiske overklassen la turen når dei ville oppleve rotekte norsk kultur og vill natur på 1800-talet – rett nok med luksuriøs innkvartering på det ærverdige Hotel Union Øye. Det var til dette området dei britiske fjellklatrarane kom for klive det som nok er Europas villaste tindar med fjordblikk. Det var til desse tindane vi ville leggje den store sunnmørske høgdeturen. I løpet av 15 steikande soltimar den 14. mai skulle vi gå 5000 høgdemeter opp og renne om lag like mange ned på ski.

Les heile

[6 kommentarar]

Per Urke

21.05.2009

Under Underverket

I fjor sommar - i samband med Urke-helg 2008 - var vi ein flokk som fann fram til Underverket, på "baksida" av Slogen. Vi hadde med geologar og nær 40 nysgjerrige deltakarar, men det vart ikkje så mykje tid til djuptgåande undersøkingar.

Skal vi gå meir i djupna i sommar?

Les heile

Knut Hustad

07.05.2009

Tungremtindane - om Nesdalen

Fleire vil sikkert hevde at Nesdalen er ei attegløyme av ein dal. Men tenkjer du på ein skitur til Nes-Staven, Trandalhatten eller Tungremtindane er Nesdalen absolutt eit godt utgangspunkt...

Les heile

Fred Ingar Somby

05.05.2009

Trandalhatten - 1220m

Turen gikk opp Nesdalen til Tungremtindane og ble, skikjøringsmessig,strengt tatt en laber tur. Men en liten stikker opp til Trandalhatten ga en fabalaktig nedkjøring i ei av rennene på nordvestsida. Dagen var berget!
Legger også ved et par fine renner fra Skarabben og Tårnet..

Les heile

[2 kommentarar]

Ronny Opsahl Haugen

04.05.2009

Store Smørskredtind - 1631m

"Store Smørskredtind", sa Fred. "Ok", sa eg. Nokre timar seinare står eg på toppen av "Tinden", sliten, svolten, men nøgd. Ei åpenbering av ei utsikt blender meg nerast. Vindstille. Ein av disse dagane ein hugsar så lenge ein lever. Dei einaste lydane som høyrast er Freds latter og eit kamera som jobbar på høggir. Også er eg naken då.

Les heile

[13 kommentarar]

Fred Ingar Somby

03.05.2009

Topp XXX - ca 1250m

Ypperlig helning for alle og enhver, drøy nedkjøring som varer langt utpå senvåren og kanonbra utsikt fra toppen. Alle faktorene for en vårklassiker er på plass..

Les heile