Hjørundfjordportalen » Lokalt » Artiklar - Januar 2009 » Natur

Attende til hovudsida

Artiklar frå Januar 2009 i Natur

Rune Sæbønes

30.01.2009

Naturfestivalen og trimgruppa i Sæbø IL

Naturfestivalen i månedsskiftet juli/august er et flott tiltak. Kanskje bør arrangørene likevel rette aktivitetene mer mot Hjørundfjorden, og m.a. Sæbø IL trimgruppa sine flotte tiltak, skriver Ann-Marit Sæbønes i denne artikkelen. Innlegget stod på trykk i Møre-Nytt torsdag den 29. januar 2009.

Les heile

[10 kommentarar]

Knut Riise

30.01.2009

Januarbilete

Januar har vore ein flott månad for den som likar seg ute i friluft.
Tidleg i månaden var det glimrande forhold for ski. No kan ein stort sett gå der ein vil både til fots og på ski. Det er likevel lurt å ikkje gå for bratt og til topps. For det er tildels knallhard avrong (skaresnø).
Januar har dessutan ofte spesielt lys og stemning anten ein er i sola eller skuggen.

Les heile

[1 kommentar]

Knut Riise

16.01.2009

Maradalen 1969

Sommaren 1969 var ein kjempesommar. Forresten den 2.på rad.
På Rise var vi inne i ei hektisk periode med gjenreisinga av dei nye tuna, så fineveret hadde vi god bruk for. Men for 40 år sia var det ikkje vanleg å arbeide på søndagane. Då var det oftast å kome seg til fjells.
Ein dag fekk eg greie på at det skulle setjast ut fisk i Maradalen.Ikkje veit eg kven som fann på det. Men eg trur det måtte vere Ola Sæbønes og Arne, bror min. Dei opererte mykje i lag den tida.
Per Blekken, Jon Frøland og eg vart med på turen. Ingen andre av oss enn Ola hadde vore i Maradalen før, men han var godt kjend etter mange jaktturar.

Les heile

[5 kommentarar]